Select Page

PREPOZNATLJIV STIL ŠMINKANJA - prva godina, smer Makeup artist

Prepoznatljiv stil šminkanja 

Na praktičnoj nastavi studenti prve godine smera Makeup artist primenjuju sva dosadašnje stečena znanja. Veoma je važno da vremenom razviju prepoznatljiv stil šminkanja. Na ovom času tema je bila da kreiraju šminku po kojoj bi voleli da budu poznati. Kvaliltet šminke se ogleda u preciznosti, urednosti i detaljima. Pravilno senčenje lica i odabir tehnike šminkanja očiju koje idealno odgovara klijentu mora uvek biti prisutno. Kada je u pitanju prepoznatljiv stil šminkanja svako od studenata je različit. Nakon poštovanja svih pravila tehnike šminkanja lica dolazimo do različitih segmenata koji su karakteristični za svakoga od njih. 

Prepoznatljiv stil šminkanja 

Umetnost šminkanja se ispoljava drugačije kod svakog studenta ili majstora šminke. Stilovi su različiti i oni se grade vremenom, neprimetno, nenamerno i pod uticajem svega što nas okružuje. Stil (latstilus — naprava za pisanje) je način izražavanja, kojeg karakterišu sve osobine po kojima se razlikuje od ostalih. U umetnosti označava celokupnu karakteristiku jednog umetnika, umetničke škole, pravca ili periodaStil može da karakteriše umetnost određenog doba (gotski, barokni stil ili pravac), određene sredine (rustikalni stil), određenog umetnika (njegov rukopis) ili nekog drugog čoveka (kaže se da to nije u njegovom stilu). Stručnjak po stilu može da razaznaje iz kojega doba i iz koje sredine ili još i od kojeg autora potiče neko umetničko delo i ako to delo nikada pre toga nije video ili nije čuo. U još širem smislu reči stil može da znači vrstu izvedbe u na primer igri, određenu vretu sporta („slobodni stil“) i slično. Odatle takođe „stilski“ (stilski nameštaj, stilska restauracija) koji odgovara određenoj sredini i stilu.

 

 

Prepoznatljiv stil šminkanja je veoma bitan za svakog majstora šminke. On ga izdvaja iz mase i može da se prepozna po svom radu. Različitost se može postići na razne načine. Korišćenjem različitih boja, detalja i završnih pokreta. Neki od njih preferiraju kombinaciju neutralnih boja, dok drugi najčešće koriste vedre i jarke boje. Mnogi majstori šminke svu pažnju poklanjaju idealnom tenu a ostatak lica šminkaju minimalno. Svaki rad makeup umetnika treba da bude različit ali da se nalazi u okviru svog stila. Time se stiče kvalitet i poverenje klijenata. Kako izgleda prepoznatljiv stil šminkanja naših studenata pogledajte možete videti na fotografijama.  

POGLEDAJTE PRETHODNE RADOVE STUDENATA

DSCN4741

POGLEDAJTE JEDNU OD PRAKTIČNIH NASTAVA STUDENATA PRVE GODINE SMERA MAKEUP ARTIST

12346327_10153855545169309_5809243404322413133_n