Select Page

PREPARATI PROTIV CELULITA - kako ukloniti tvrdoglavi celulit?

Preparati protiv celulita

Preparati protiv celulita imaju veliki udeo u borbi protiv njega. Polaznici kursa anticelulit programa su na nastavi obradili temu različitih preparata za borbu protiv celulira. Celulit je karakterističnog izgleda kao pomorandžina kora ili beli izmrvljeni sir. Problem se celulitom nemaju samo gojazne žene, ali povećanje masnih naslaga pogoršava celulit. Nekada je celulit bio normalno stanje žena koje zadržavanjem potkožnog masnog tkiva obezbeđuje dovoljnu kaloričnu nadoknadu tokom trudnoće i dojenja. Celulit dermatološki, kozmetički i estetski neprihvatljiv problem velikog broja žena. Procenjuje se da 85 – 98% žena starosti preko 20 godina ima neki stepen celulita. 

Celulitom može biti zahvaćen bilo koji deo tela koji sadrži subkutano masno tkivo, a najčšće je to gluteo-femoralni predeo (noge i  stomak). Na tim regijama tela broj masnih ćelija je i do 5 puta veći.  Estrogen, a u manjoj meri progesteron i prolaktin, imaju važnu ulogu u stvaranju celulita. Estrogen stimuliše skladištenje masti koje su potrebne tokom  menstruacije, trudnoće i dojenja. Posledica toga je smanjenje broja kolagenih vlakana što predstavljaju početak stvaranja celulita. Progesteron doprinosi stvaranju celulita i to slabljenjem venskog tonusa, zadržavanjem tečnosti u organizmu a samim tim i povećanju telesne težine.

Usporena cirkulacija je najveće zimsko zlo. Zbog toga se tkivo slabije snabdeva hranom i kiseonikom. Zimi se takodje slabije krećemo ,pa je usporena i limfna drenaža. To doprinosi sakpuljanju vode i tokisna u tkivu. Sve ovo je vrlo štetno za figuru i izlged kože. Tonus kože slabi i samim tim je i izgled pomorandžine kore vidljiviji. Vezivno tkivo bez hrane propada ,a nakupljeni tokisini i tečnost su posledica celulita. Preparati protiv celulita se mogu unositi na različite načine. Delove tela koje ćete tretirati toplim kremama prethodno pripremite tuširanjem toplom vodom i pilingom ili piling rukavicom. Topla voda otvara pore i omogućuje brže i lakše prodiranje preparata u slojeve kože. Sve aktivne sastojke kreme će koža bolje da apsorbuje. Oni povećavaju mikrocirkulaciju unutar kapilara, pospešuje se izbacivanje tečnosti iz organizma i razgradnja masnih naslaga. Tako se povećava elastičnost i čvrstina kože.

POSTANI WELLNESS I SPA TERAPEUT

masažom do ravnog stomaka

KAKO SE MRŠAVI MASAŽOM STOMAKA?

masažom do ravnog stomaka