Select Page

PRAVILNO KORIŠĆENJE PREPARATA NA KOŽI - nastava na kursu za kozmetičare

Pravilno korišćenje preparata na koži

Vitamin C i njeni stabilni derivati se koriste za posvetljavanje hiperpigmentacija na koži. Naime, poznato je da vitamin C inhibira proces melanogeneze i ne prodire lako u kožu. Novija istraživanja su pokazala da se aktivni oblik vitamina C vrlo efikasno isporučuje jonoforezom. Takođe Vitamin C jača zidove krvnih sudova. Izvođenje procedure lice se dezinfikuje i priprema za rad. Na pasivnu elektrodu stavljamo nakvašen sunđer. Damo klijentu da je drži u desnoj ruci kako bi izbegli zatvaranje kola struje u području srca. Sledeći korak je da na aktivnu elektrodu namotamo tupfer vate ili gaze, koji može biti natopljen destilovanom vodom.

 

Pravilno korišćenje preparata na koži

Elektroforeza je jedna od najčešće korištenih metoda aplikacije kozmetoterapijskih agenasa. Elektroforezom se aplikuju i na ciljna mesta u koži dospevaju aktivni kozmetoterapijski agensi. Elektroforeza je metoda dermalne i transdermalne isporuke kojom se aktivni molekuli prenose u kožu posredstvom slabe električne struje, u pitanju je galvanska struja. Unos vitamina C je izuzetno uspešan pomoću ovog aparata.

Pravilno korišćenje preparata na koži

Na tupfer nanesemo polovinu sadržaja supstance koja se unosi,a drugu polovinu vitamina C aplikujemo na kožu. Nakon aplikacije leka aktivna elektroda se postavlja na kožu, uključi se aparat i postepeno pojačava intenzitet struje sve dok pacijent ne oseti blago peckanje. Elektroda kojom se tretira lice se ne sme odizati od kože. Procedura traje sve dok koža potpuno ne upije supstancu i ne oseti se zategnutost kože. Unos vitamina C se ne sme raditi na koži koja ima infekcije, upalne procese i otvorene rane.

Pravilno korišćenje preparata na koži

Važno je napomenuti da se anti age tretman radi u period od novembra do februara. Tada je vreme najpogodnje, zato što toplota i solarni zraci mogu izazvati kontraindikacije na koži. Klijentu se savetuje da u kućnoj nezi nastavi da neguje lice sa NMF Aloe vera gel maskom. Prva tri dana ne nanos šminku i nikakve ne prirodne i ne medicinske preparate na kožu. Zato se za kućnu upotrebu takođe preporučuje Purity hidrantna krema koja se nanosi noću i Purity tonirana Demi make up krema koja se nanosi u dnevnoj varijanti. Nakon dve nedelje se ovakav tretman može ponoviti radi dužeg i još boljeg efekta kože koja postaje svežija i zategnutija.

POSTANI PROFESIONALNI KOZMETIČAR

masirati lice

NAUČI PROFESIONALNU PRIMENU PREPARATA NA KOŽU

20170824_141914