Select Page

Pravilna hidratacija kože

Pravilna hidratacija kože

 

Kako se vrši pravilna hidratacija kože? Najvažniji korak u procesu nege kože je adekvatna hidratacija. Bez obzira na tip kože, pravilna hidrataicija može biti ključ lepe I zdrave kože. Tonus kože I njena fleksbilnost zavise od prisutstva vode u potkožnom tkivu. Masnoće, koje su ujedno I prirodni zaštitni mehanizam, sprečavaju da voda ispari iz površine kože.Ona pomaže u održavanju ćelija kože. Kada dođe do preteranog izlučivanja masnoća lojnim žlezdama, koža izgleda masnije, a kada lojne žlezde ne luče dovoljno masnoća ili sebuma, koža postaje dehidrirana,suva I peruta se. Naravno, na stanje kože utiče I nega.

Da bi se očuvala čvrstina, elastičnost I mekoća kože, važna je pravilna hidratacija kože. Postoje dve osnovne vrste hidrantnih preparata za lice. Prve su emulzije tipa masnoća u vodi, I uglavnom sadrže ovlaživače kao što su glicerin koji vezuje vodu. U drugu grupu preparata za pravilnu hidrataciju su emulzije tipa voda u masnoći. Ovakvi preparati stvaraju zaštitni sloj, I sprečavaju sušenje kože.

Kako bi se odradila dubinska hidratacija kože, preporučuje tretman hidratacije kože, koji se vrši dva puta mesečno. Tretman ne zahteva invazivne zahvate. Za početak tretmana klijentu se vrši detaljan pregled kože, da bi se utvrdio tačan tip I stanje kože. Ukoliko klijent ima suv tip kože, koristiće se preparat u masnoj formi. Na taj način se stvara film na koži klijenta koji štiti I hidrira ujedno.

Za normalan tip kože je preporučljivo korišćenje preparata na bazi vode, jer normalna koža ima zdrav balans vode I masnoće u koži. Što se tiče masne kože, najefikasnije rešenje za hidrataciju kože su proizvodi na bazi vode u gel formi. Na taj način se prekomerna masnoća I sjaj se eliminišu, a gel hladi, matira I vrši hidrataciju kože.

Hidratacija kombinovane kože je malo zahtevinija od suvog I masnog tipa. Kod ovog tipa kože se na regije koje su masnije korite preparati kojij su na bazi vode, dok u regijama gde je suvlja koža koriste preparati namenjeni za suvi tip kože.

Da bi hidratacija bila uspešna, prepručljivo je koristiti preparate za negu kože ujutru I uveče.

Pogledajte ko izgleda Purity proizvod Anti – Blemishes Care

Pogledajte ovde kako se rešiti mitisera

Pogledajte ovde Purity Pure & Clear soap