Select Page

Kako se rešiti mitisera

Kako se rešiti mitisera

Mitiseri na licu znaju da budu veoma komplikovan i uporan problem. Najčešće se javljaju u predelu nosa, čela i jagodica, a izuzetci nisu i nausnice i brada. Ovaj problem se manifestuje u obliku jedva uočljivih sitnih, ali isto tako i krupnijih i uočljivijih crnih tački na licu.
Mitiseri su zatvorene pore na licu koje se pojavljuju prekomernim lučenjem ulja i sebuma lojnih žlezda, zbog bakterija, prašine i ostalih nečistoća koje dolaze u dodir sa licem. Nečistoće koje se nalaze u porama reaguju sa kiseonikom, dobijaju crnu boju i nastaju mitiseri na licu-male dosadne tačkice kojih se uvek rado želimo rešiti. Najčešće se znaju pojaviti kada se dešavaju određene hormoralne promene u telu kao što je trudnoća i menstruacija Takođe,mitiseri na licu mogu da se pojave ako ste izloženi velikom stresu ili ako za negu lica koristite kreme koje u sebi sadrže veliku količinu ulja. Zato, naš savet je da promenite kremu, smirite se, i negujte vaše lice pravilno i jedan korak ste ka izlečenju. Mitiseri su jedan oblik akni, ali onaj najlakši oblik za lečenje, jer možete da koristite i prirodne preparate da biste izlečili vaše lice.
Najvažnije i možda najteže pravilo je da se mitiseri na licu ne smeju istiskati, jer na taj način se infekcija širi i nagomilavaju se bakterije i na taj način je uklanjanje mitisera bezuspešno jer dolazi do stvaranja još više mitisera.

Kako se rešiti mitisera i kojim tretmanom? 

Ukoliko se odlučite da posetite kozmetičara, higijenski tretman se vrši na sledeći način. Pre svake intervencije, klijentu se vrši detaljan peregled kože to jest anamneza. Anamnezom se tačno utvrđuje stanje kože, tip kože, debljina, hidriranost I tako dalje. Trtman se nastavlja odstranjivanjem viška masnoće I nečistoća sa povšine lica. Na taj način, prprema se koža za mehanički piling kože. U zavisnosti od tipa kože, kozmetičar bira piling sa grubljim ili finijim abrazivima. Nakon pilinga sledi parenje. Parenje se vrši kako bi se raširile pore koje olakšavaju ekstrakciju mitisera. Ekstrakcija ili ceđenje se obavlja najviše 15 minuta. Nakon komedoeksije na lice se nanosi umirujuća maska, koja je uglavnom na bazi kaolina, zelene I bele gline ili aloe vere. I za sam kraj tretmana, klijentu se nanosi zaštitna krema sa UV zaštitnim faktorom 50.