+381607237853 akademija.purity@gmail.com

PRAVI SERUMI ZA VAŠE GODINE

Pravi serumi za Vaše godine

DVADESETE GODINE su verovatno najbolje godine za vašu kožu – ona je mlada, jedra, izdržljiva, ali sve do određenog trenutka. Polovina dvadesetih označava medicinski početak starenja, tako da je moguća pojava prvih mimičnih borica. Ono što je opšte za kožu u dvadesetim je da joj je neophodna hidratacija, uz dodatak antioksidanata u vidu vitamina. Pravi serumi vam mogu pomoći da održavate tonus i jedrinu kože što duže.

Vašoj koži nisu potrebni anti-age sastojci poput peptida i retinola, već se bazirajte na formule seruma koje sadrže hijaluron, aloja veru, ureu, vitamin C (koji posvetljuje kožu), biljne ekstrakte itd.

TRIDESETE GODINE

Tridesete godine su izazovne, jer koža može biti i kombinovana i suva. Ujedno se pojavljuju vidljivi znaci starenja u vidu bora, opuštanja kože ili pigmentacijskih fleka. Zato je ovo idealno vreme da počnete sa anti-age negom u vidu odgovarajućih seruma. Slobodno uvrstite u negu jače serume koje sadrže sastojke poput duo hijalurona (za hidrataciju), kolagena, elastina, vitamina C (koji je idealan za sve uzraste) itd. Ukoliko vam je koža suva, birajte uljane serume koji će joj dati ishranu.

ČETRDESETE GODINE

U petoj deceniji, koža često postaje suvlja, jer se smanjuje proizvodnja kolagena i elastina u koži. Znaci starenja su dosta izraženiji – nazolabijalne i okoloočne bore su vidljive. Takođe, tonus kože se polako gubi, pa obrazi često počnu da padaju na dole usled gravitacije. Zato je potrebno da uvedete jače serume, koji sadrže retinol (protiv bora, podmlađuje kožu), peptide i ceramide (vraćaju koži punoću i potrebne masti), hijaluron (za hidrataciju), i antioksidatne poput resveratrola i vitamina C.

PEDESETE GODINE

Kada uđete u šestu deceniju, glavni ciljevi nege treba da vam budu poboljšanje teksture kože, održavanje čvrstine kože i reparacija postojećih bora. Kako je starenje neminovno, prevencija je u dvadesetim i tridesetim, dok u pedesetim možete da se borite protiv postojećih borica. Zato obavezno koristite serume sa retinolom, peptidima, jakim antioksidantima, matičnim ćelijama biljaka, kalcijumom, elastinom, i uljima. Ako vam je koža izrazito suva (što je često za zrelu kožu), koristite uveče uljani serum.

 

 

HIJALURON PEN SEMINAR 25.12. od 13-17h na Akademiji Purity

Hijaluron pen za popunjavanje bora

PRIJAVI SE

KURS KOZMETIČKE REJUVENACIJE - kombinacija tri delotvorna tretmana za siguran efekat podmlađivanja kože

mezopen

VIDI OVDE