Select Page

POZICIJA TOKOM ŠMINKANJA - sa nastave na kursu Tehnike šminkanja lica

Pozicija tokom šminkanja

Polaznici kursa Tehnike šminkanja lica učili su kako izgleda pozicija tokom šminkanja u odnosu na klijenta, modela ili glumca. Posao profesionalnog šminkera je zahtevan i protkan sa mnogo detalja i finesa. Sama šminka se i sastoji od detalja ali i ondos šminkera prema radu. Idealni uslovi za šminkanje podrazumevaju šminkersko ogledalo, stolicu poput visoke barske stolice i pult tj. prostor na kojem se mogu držati šminka i četkice. Pozicija tokom šminkanja u ovom slučaju može da se izvede potpuno. Problem nastaje kada nemamo idealne uslove za rad. Šminka je obavezna tokom snimanja muzičkih spotova. Oni se veoma često snimaju u prirodni, na moru, na širokim prostranstvima pa čak i u pustinji. Na takvim mestima se često i radi šminka jer je to mesto udaljeno od grada. Nekada moramo šminkati i kada model stoji ili leži. Dakle, pozicija tokom šminkanja se mora prilagoditi situaciji.

Ukoliko ste desnoruki uvek klijentu stojite sa njegove desne strane. Naravno, levoruki će stajati sa leve. Nema šetanja oko klijenta i menjanje strana. Sve što možemo uraditi sa desne strane lica možemo i na levoj koliko promenimo poziciju tokom šminkanja. Klijentu nikad ne stajemo potpuno ispred lica i zagledamo ga. Uvek proveravamo simetriju ili odnos boja isključivo na ogledu. Stanemo iza klijenta i pogledamo u ogledalo kako izgleda deo šminke koju smo uradili. Higijena se naravno podrazumeva – kako četkica i šminke tako i šminkera.

Pravilna pozicija tokom šminkanja podrazumeva i dovoljno rastojanje od klijenta. Kada šminkamo desnom rukom leva je slobodna. Često iz neznanja gde sa njom ona završi na glavi klijenta i svom težinom smo oslonjeni na njenu glavu. To je velika greška koja stvara neprijatnost klijentu. Takođe, klijentu se ne sme govoriti šta da radi sa licem samo u slučaju gledanja na dole, na gore i kada žmuri. Sve ostalo su nepotrebni pokreti koji su klijentu opterećenje da sluša i pokušava da ih uradi. Svaki deo lica morate detaljno našminkati a da ga sami namestite kako vam odgovara.

POGLEDAJTE KAKO SE KOMBINUJU BOJE U ŠMINKANJU

kombinovanje boja u šminkanju

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA PRVI PUT PRED KAMEROM

DSCN7342