+381607237853 akademija.purity@gmail.com

POSTEDRMALNA NEGA NAKON MIKROPIGMENTACIJE - koliko je važna i kako se primenjuje?

Postdermalna nega nakon mikropigmentacije

Mikropigmentaciju kao i ostale estetske tretmane ovog tipa tretiramo kao ranu, a posle svake rane bi mogli da se stvore ožiljci ili neke druge komplikacije. Da ne bi došlo do pojave istih, vrlo je bitna postdermalna nega u prvih deset dana posle samog tretmana mikropigmetacije.

Pre svega, da bi mogla da se uradi mikropigmentacija, neophodno je porazgovarati sa klijentom o eventualnim bolestima, osetljivosti kože, konzumaciji medikamenata… Mnogi saloni se ne bave ovom vrstom razgovora sa klijentima, smatrajući da će uštedeti na vremenu , samim tim, da bi odradili što veći broj tretmana, iako je kozmetodijagnostika jedna od najvažnijih stavki pre samog tretmana mikropigmentacije. Najbitnije je ispitati klijenta da li možda ima hepatitis, psorijazu, keloidne ožiljke, da li boluje od dijabetesa, da li je ciklusu, takođe da li je trudnica ili dojilja, da li koristi neke medikamente, da li imaju hipertenziju itd.

Kada posle razgovora sa klijentom utvrdimo da klijent može da radi mikropigmentaciju, tretman može da počne. Međutim, iako se mikropigmentacija uradi besprekorno, to nije jedini uslov da će ona dugo trajati i biti lepa kao prvog dana. Dakle, neophodna je postdermalna nega u prvih deset dana po tretmanu mikropigmentacije.

Postdermalna nega podrazumeva upotrebu kreme na svaka dva do tri sata prvih deset dana posle mikropigmentacije. Pre svakog novog mazanja kreme na tretirano područje, neophodno je stari sloj kreme oprati mlakom vodom i sapunom neutralne PH vrednosti. Takođe, obavezno je osušiti to mesto , ali nikako trljanjem peškirom, nego blagim utapkavanjem da se ne bi otvorila rana, pa tek onda naneti novi sloj kreme. Ne treba preterivati u mazanju, nego samo tanak sloj kreme, ali kao što smo već napomenuli, nekoliko puta dnevno. Posle tri dana od tretmana će krenuti da se pojavljuje krastice koje nikako ne smeju da se diraju niti nasilno da ih čupamo, da se ne bi produžio proces keratinizacije, koji inače traje 30ak dana.

 

NAUČI PROFESIONALNI MICROBLADING

Permanent make up eyebrows

OVDE

ZNATE LI DA MAJSTORI MICROBLADINGA NAJBRŽE DOBIJAJU POSAO?

lokalni anestetici

POSTANI MAJSTOR MICROBLADINGA