Select Page

POGLEDAJTE ŠTA UČIMO NA DESETOM PREDAVANJU NA KURSU TEHNIKE ŠMINKANJA LICA

Šta učimo

Šta učimo na desetom času…Čas provere zanja, prvi i jedini red ispit.Devojke izvlače pitanja za usmeno odgovaranja i profesorka sluša njihovo  izlaganje.

Nakon toga, izvlače papiriće na kojima je ispisanja tehnika koju će raditi.
Rade jedna na drugoj. Na kraju časa, profesorka sabira poene usmenog testa i praktičnog rada i saopštava kursistkinjama broj predispitnih poena.
Ukoliko želite saznati nešto više o kursu za profesionalne šminkere kliknite OVDE.

Istorija crnog ajlajnera

ored osmeha i pogleda, šminka je jedan od glavnih aduta gotovo svake žene! S tim u vezi, upoznate smo sa najrazličitijim stanovnicima torbice za šminku, ali se uvek rado vraćamo dobrom starom crnom ajlajneru. Zašto starom? Zato što upravo crni ajlajner datira još od pre nove ere. Zapravo, ajlajner je rođen 10.000 godina pre nove ere!

Drevni Egipćani

Egipćani su u istoriji poznati kao prvi ljudi koji su koristili šminku. Osim crvenog karmina, oni su koristili i crni ajlajner. I muškarci i žene su upotrebljavali ajlajner, međutim, razlog tome nije bio čisto kozmetički. Naime, postoji teorija da su Egipćani nanosili ajlajner jer su verovali da je to zaštita od uroka, a takođe je to bio dobar način da zaštite svoje oči od sunca. Ajlajner su pravili od različitih sastojaka – od olova, bakra i antimona.

Dvadesete godine XX veka

Nakon otkrića Tutankamonovog groba, u svetu je podstaknuta pomama za lepotom i ulepšavanjem. Žene su ranije osećale određenu dozu ograničenja u svojoj želji da se istaknu uz pomoć kozmetike, ali su dvadesetih godina dvadesetog veka počele drugačije da razmišljaju. Doduše, one su stavljale ajlajner na veoma suptilan način, ali je to ipak bio značajan korak u slobodi skretanja pažnje na njihovu lepotu.

Šezdesete godine XX veka

Čuvene šezdesete godine 20. veka donele su mnogobrojne inovacije, ali i novinu u kozmetičkom svetu. U upravo tom periodu usavršena je četkica kojom se ajlajner iscrtava, što je doprinelo preciznije našminkanoj liniji oko očiju. Tada su žene dobile jedinstvenu priliku da svoje oči dovedu u prvi plan na jedan zaista jedinstven način. Takođe, žene iz tog perioda su često kombinovale beli puder i crni ajlajner kako bi dobile prelepi glamurozni izgled.

Današnjica

U današnje vreme stvari izgledaju mnogo, mnogo jednostavnije. Prodavnice sa kozmetičkim preparatima možemo pronaći na gotovo svakom uglu, u kojima se susrećemo sa veoma širokim asortimanom ajlajnera. U ponudi su ajlajneri sa tanjim i debljim četkicama, ajlajneri raznih boja, ajlajneri sa šljokicama, i još mnogo, mnogo toga… Danas je ženama veoma lako da uz malu preciznost ruke učine od svojih očiju pravo umetničko delo.