Select Page

Pogledajte kako izgleda treće predavanje na kursu nadogradnje noktiju i nail art-a

Treće predavanje

Treće predavanje na kursu nadogradnje noktiju sa nail art-om je predviđeno za upoznavanje sa gradivnim gelovima. Gradivni gelovi su osnova za većinu gel tehnika jer nam služe da “izgradimo nokat”. Bilo to ojačanje noktiju, izlivanje, nadogradnja i ostalo. Upravo smo gradivni gel koristili kod teme na ovom času a to je ojačanje prirodnih noktiju. Sem nanošenja gela obradili smo i temu korekcije. Korekcija je dopuna postojećeg ojačanja kada nokat izraste ili se smanji njegov kvalitet.

Ojačanje prirodnih noktiju smo započeli obradom nokatne ploče kako bi se gradivni gel vezao za površinu. Uklanjamo zanoktice, oblikujemo nokte. Nanosimo gradivni gel koji se fiksira u lampi dva minuta. Nakon toga je obavezna obrada gradivnog gela kako bismo dobili što pravilniju površinu. Nanosimo boju po želji.

Korekcija ojačanih noktiju se vrši uklanjanjem boje i jednog dela gradivnog gela. Koristimo električnu turpiju kako bismo na što efikasniji način uklonili veću količinu gela. Zatim sledi obrada dela nokta koji je izrastao i obrada zanoktica. Sledi dopuna gradivnog gela sa istim postupkom. Fiksiranje u lampi, obrada, nanošenje boje. Ovog puta smo se odlučili za zagasito ljubičastu nijansu. Završna faza urađena je sa visokim sjajem i apliciranjem ulja protiv stvaranja zanoktica.

Klijenti nekada želje da “odmore” nokte od ojačanja i odlučuju se da uklone sav gel sa noktiju ili urade gel lak. Ukoliko radimo gel lak moramo ukloniti sav gel sa noktiju sa velikom pažnjom i u nastavku naneti gel lak. Ukoliko klijent želi samo lak za nokte onda je obavezno i ispolirati nokatnu ploču. 

 

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR, MAKEUP ARTIST ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

nadogradnja noktiju

POGLEDAJTE VIŠE O KURSU NADOGRADNJE NOKTIJU

nadogradnja noktiju