Select Page

POBEDITE PROBLEME SA KIČMOM - bez bola i neprijatnog osećaja

Pobedite probleme sa kičmom

Pobedite probleme sa kičmom uz upoznavanje sa njima. Pršljenovi koji se nalaze između lopatica odgovorni su za poremećaj štitne žlezde, bol u vratu, ramenima, rukama, kao i probleme sa srcem. Vrlo često problemi sa kičmom izazivaju bol u potpuno drugim delovima tela. Tada se počinju lečiti neke druge bolesti, naravno, bez ikakvog efekta. Zato je potrebno posebnu pažnju usmeriti upravo na kičmu.
Ako osećate bol u leđima, može se utvrditi u kom delu kičme se primećuju anomalije, a time i ukazati na probleme sa određenim organima.
Prvih nekoliko kičmenih, tačnije vratnih pršljenova, povezani su sa glavom, ušima, očima, zubima, nosem i ustima. Narednih nekoliko, oni koji se nalaze između lopatica, odgovorni su za poremećaj štitne žlezde, bol u vratu, ramenima, rukama, kao i probleme sa srcem, plućima, jetrom, žučnom kesom i grudima. Neočekivani uzrok bola u leđima – Greška koju svaki dan pravite! Pršljenovi koji su pozicionirani na sredini leđa povezani su sa bolom u želucu, kao i problemima sa pankreasom, slezinom i nadbubrežnim žlezdama. Sa druge strane, oni koji su postavljeni malo niže imaju veze sa bubrezima, bešikom, tankim i debelim crevom.
Pobedite probleme sa kičmom
Polni organi, slepo crevo, stopala i krsta vezuju se pršljenove koji se nalaze otprilike u visini karlice, a oni su odgovorni i i za bolove u stopalima.
Prema mišljenju lekara osteopata, oko 70% glavobolja poseduju uzrok u kičmi. Zujanje u ušima, otežano gutanje hrane, problemi sa vidom – sve to može biti posledica disfunkcije intervebralnih diskova vrata. Ako bole i trnu ruke – proveravajte vratni deo kičme. Problemi sa grudnim delom kičme mogu dovesti do bola u oblasti srca, želuca i creva. Problemi sa lumbalnim delom kičme mogu uticati, ne samo na bol u donjem delu leđa, nego može se manifestovati kao bol u kuku, butini, narušava se osetljivost noge, kao i sam hod. Lečenje i jačanje kičme pomoći će vam da se oslobodite problema u drugim organima, zato hitno uradite nešto po tom pitanju.

ZNATE LI DA MASERI NAJLAKŠE DOBIJAJU POSAO?

dobrobiti relaks masaže

ŽELIŠ DA RADIŠ PROFESIONALNU MASAŽU?

preparati protiv celulita