+381607237853 akademija.purity@gmail.com

pletenice kao idealna frizura

Pletenice kao idealna frizura

Od davnina je poznato da se kosa upliće sa jednog kraja preko drugog, u vidu pletenica. Pletenice kao jedan od praktičnih oblika fruzure, koja ženama olakšava nošenje duge i bujne kose, nosile su se ranijih godina u svega par jednostavnih varijanti (riblja kost, dve sa strane, pletenica na sredini glave koja se uvijala u vidu punđe itd.). Tako je i danas, s tim što je sam oblik pletenica, dosta proširen.

Pet najjednostavnijih, a efektnih frizura od platenica svakako su:

– Klasična pletenica

– Francuska pletenica

– Bokserske pletenice

– Pletenica riblja kost

– Vodopad pletenica

Pletenice su frizura sa kojom ne možete pogrešiti, ali neke među njima su toliko posebne, da očaravaju na prvi pogled. Sirena pletenica, poznata kao ,,mermaid braid”, je svakako jedna od njih! Izgleda zaista bajkovito, a pravi se jako lako, iako na prvi pogled ne deluje tako! Za pravljenje ove pletenice pak neophodne su lokne.

Pletenice su, složićete se, idealna praktična frizura koju možemo poneti uvek i svuda bez obzira na vremenske prilike, godišnje doba ili samu prigodu. Najbolji frizeri tvrde da su pletenice frizura koja odgovara svakom tipu kose, a jedini uslov je da kosa bude duga.

Moderne su i klasične i asimetrične, i razbarušene i zategnute, i slobodne i složene u razne vrste punđa. Pletenice su glamurozne i ženstvene, a takođe i praktične iz mnogo razloga. Jedan od njih je što su praktično imune na vrućinu i znojenje, što ih čini vrlo zahvalnom frizurom jer mogu da traju i po nekoliko dana, s toga su idealna frizura za leto ali i za ostala godišnja doba.

Sada, kada su praznici prošli i kada smo iznosali sve svečane frizure, vreme je da uživamo u ležernosti i zimskom periodu, neko u gradu, neko na planini. Sneg i vlažno vreme nam ne dozvoljavaju da izlazimo sa isfeniranom kosom jer neće dugo ostati lepa. Zatim, tu su i kape koje nam i te kako kvare izgled naše kose. Jedino rešenje je praktična frizura koja ne samo da je nosiva zimi, nego se i pravi brzo i lako. Jednostavne vrste pletenica i u ovom slučaju mogu biti odličan izbor!

 

NAUČI GEL TEHNIKU OJAČANJA NOKTIJU

ogledalo zdravlja

OVDE

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR ILI MAKEUP ARTIST

nega ožiljnog tkiva

OVDE