Select Page

PIGMENTI ZA TRAJNU ŠMINKU - sigurnost pre svega

Pigmenti za trajnu šminku

Pigmenti za trajnu šminku se na današnjem tržištu mogu naći kod velikog broja proizvodača. Naravno, treba se odlučiti za jedan. Međutim, to nije lak posao. Treba se detaljno raspitati o svim brendovima koji postoje na tržištu, o iskustvima majstora koji već rade sa tim brendom, postojanosti pigmenta,… Najvažnije od svega je zapravo, kvalitet pigmenta koji se ubrizgavaju u kožu. Kvalitet pigmenata određuje ResAP 2008/1.

Nažalost, na tržištu se nalazi mnogo pigmenata za koje se ne može reći da su bezbedni. Pigmenti koji se koriste za traxjnu šminku su u osnovi neorganski I oni često sadrže nikl, magnezijum, barijum I ostale teške metale kao I prljavštine koji u velikoj meri utiču na čistoću boje.Najbgitnije je pronaći brend koji ima svoje laboratorije koje sa velikom pažnjom biraju osnovne sastojke pigmenata. Bitno je da se ti sastojci dugo čiste I da prođu process sterilizacije pre korišćenja.

Pigmenti koji se koriste kod trajne šminke, vremenom blede. To diktira i cenu same trajne šminke , koja je znatno skuplja u odnosu na klasičnu tetovažu.Vrlo je važno da klijent dobro održava higijenu kože nakon aplikacije trajne šminke.Poželjno je nanositi kreme koje će ubrzati proces zarastanja i regeneracije kože. Nikako ne treba češati i guliti deo kože koji je tretiran jer postoji mogućnost da se na taj način oguli i boja .Postojanost boje najpre zavisi od regije koju tretiramo trajnom šminkom. Istom klijentu možemo odraditi sve navedene regije , a boja će se različito ponašati na svakoj od njih. Pre svega , na licu se mikropigmentacija zadržava kraće nego na telu jer je lice izloženo svim spoljnim uticajima . Što se tiče obrva , potrebne su češće korekcije. Kada su u pitanju usne , pigment se različito zadržava na kupidonovom luku gde je postojaniji .

Ono što je , takođe, jako bitno, a vezano za pigmente trajne šminke jeste da se vodi računa o tome da li su ti pigmenti toplog ili hladnog tona. To je osnov da pigmenti ne bi primili zeleno, odnosno, crveni ton posle nekog vremena.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR ILI MAKEUP ARTIST

kontraindikacije za japansko iscrtavanje

POGLEDAJTE VIŠE O PLAZMA PENU

plazma pen