Select Page

OSNOVE UKRAŠAVANJA NOKTIJU - druga godina, smer Estetičar-kozmetičar

Osnove ukrašavanja noktiju

Studenti druge godine smera Estetičar-kozmetičar su radili osnove ukrašavanja noktiju na nastavi predmeta Nadogradnja noktiju sa nail art-om. Osnove ukrašavanja noktiju se ogledaju u nanošenju različitih aplikacija u kombinaciji sa gel tehnikom. To možemo činiti na ojačanim noktima, izlivenim ili nadograđenim noktima. Takođe, postoji nekoliko tehnika i načina kako možemo naneti aplikaciju na sam nokat. Veoma je važno započeti sa dobro pripremljenom podlogom nokta. Aplikaciju vršimo u fazi kada još uvek nismo naneli gradivni gel na nokte. Ukoliko smo se odlučili za željenu boju prvo je nanosimo celom dužinom nokta. 

 

Kod ukrašavanja noktiju je, nakon pripremljene podloge, veoma važna i ideja. U velikom broju slučajeva se ukrašavanje radi iz nekoliko faza tako da svaka uslovljava sledeću i kako će nokat izgledati kada je završen. Na samom noktu nanosimo veoma tanak sloj providnog, gradivnog gela za koji će se ukrasi zalepiti. Zatim, četkicom uzimamo vrlo malu količinu istog gela i biramo željenu aplikaciju. Kada poređamo sve oblike po želji nokat fiksiramo u UV lampi 2 minuta. Nakon toga, nanosimo gradivni gel preko čitave površine kako bismo izgradili sam nokat. Sledi uklanjanje lepljivog sloja alkoholom i turpijanje oblika. 

Tehnika ukrašavanja noktiju se sada može nastaviti šaranjem po noktima npr četkicom i bojom. To činimo na matiranoj površini kako se boja ne bi previše razlivala po površini nokta. U skladu sa već nanetim ukrasima uklapamo šaranje noktiju. Zato je bitno da pripremimo ideju kako bismo kompletirali sliku na samom kraju. Gel u boji sa kojim smo radili se fiksira u UV lampi 2 minuta a nakon toga nanosimo završni sjaj koji se fiksira na isti način. Lepljivi sloj sa površine se uklanja alkoholom a zanoktice neguju uljem ili serumom. Era ukrašavanja noktiju traje već dugi niz godina, počevši od ukrašavanja noktiju sa glasičnim lakovima, lepljenju cirkona i ukrasa, do korišćenja materijala u obliku UV gela i akrila.

POGLEDAJTE VIŠE O TEHNICI CUT CREASE

DSCN8933

POGLEDAJTE VIŠE O PARAFINSKOM PAKOVANJU RUKU

parafinsko pakovanje

POGLEDAJTE VIŠE O BOJANI LAZIĆ U TELEGRAFU

bojana lazić