Select Page

Ono što niste znali o trajnoj šminki

Ono što niste znali o trajnoj šminki

Hajde da kažemo neke stvari o trajnoj šminki koje će vam pomoći da bolje upoznate od čega sve zavisi izgled odnosno boja i kako se trajna šminka ponaša vremenom. Treba reći na samom početku da je pigmentacija samog klijenta je vrlo važna kada je u pitanju postojanost boje, odnosno pigmenta. Kod svetlijih osoba mikropigmenti se teže i kraće zadržavaju. Razlog tome je prirodno loša pigmentacija, ali i sama nijansa boje koju smo prinuđeni da odaberemo za takve klijente. Što je boja koju unosimo svetlija, to je postojanost kraća.

Što se tiče tipa kože, kod masne kože je postojanost boje kraća jer je proces keratinizacije, odnosno obnavljanja površinskog sloja kože, brži. To dovodi do toga da pigment za kraće vreme izbledi. Uostalom, pigment je mini implant, tako da svaki organizam različito deluje na unošenje ovog stranog tela .

Pigmenti (boje) koje se koriste tokom aplikovanja trajne šminke mogu biti različiti. Postoje organski i mineralni pigmenti, a oni imaju različitu postojanost. Organski pigmenti su sjajniji, ali pod dejstvom sunčevih zraka blede relativno brzo  Mineralni pigmenti su bez sjaja ali su postojaniji. Dakle najbolje je kombinovati organske i mineralne boje, kako bismo dobili i postojanost i sjaj .

Klijenti često pitaju da li boja nakon izvesnog vremena dobija “čuvenu” zelenkastu nijansu, kao što imamo prilike da vidimo kod klasičnih tetovaža. Naravno, to se sa pigmentima za trajnu šminku ne dešava, jer su potpuno drugačijeg sastava od onih za klasičnu tetovažu. Pigmenti koji se koriste kod trajne šminke, vremenom blede, ne menjajući svoju osnovnu boju. To diktira i cenu same trajne šminke, koja je znatno skuplja u odnosu na klasičnu tetovažu.

Što se aparat za rad tiče, može se uraditi dobar i trajan posao sa svim vrstama aparata koji se mogu naći na tržistu. Mnogo je važnija tehnika i kvalitet boje, od samog aparata. Uostalom, 80-tih godin , kada je nastala trajna šminka, radilo se klasičnim iglicama. Aparat i njegova brzina dakle olakšavaju posao onome ko radi, ali ne utiču bitno na rezultate. Što su igle kojima se radi tanje, to one bolje prolaze kroz površinske slojeve kože i bolje ubacuju boju.

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR

ultrazvuk za lice

POSTANI PROFESIONALNI KOZMETIČAR

nega ožiljnog tkiva