Select Page

MINIVAL TREPAVICA - poznatiji kao lash lift, podizanje trepavica

Minival trepavica

Minival trepavica je metoda koja podrazumeva hemijsko uvijanje trepavica i njihovo bojenje.Sam tretman traje oko 60 min, rezultati su vidljivi odmah, a efekatje vidljiv od 6-8 nedelja, to zavisi od brzine rasta vaših trepavica. Tretman je neinvazivan pa se može raditi nakon ekstenzija trepavica, ali mora proći 48 h kako bi se oči odmorile od lepka.

Prvo moramo trepavice očistiti od nečistoće i šminke. To je najbolje napraviti s proteinskim tuferima koje će odmastiti trepavice i kapke. Nakon toga potrebno je pokriti donje trepavice kako se ne bi zahvatile u procesu uvijanja, a najbolje je to učiniti s hidrogel jastučićima. Kada zaštitimo donje trepavice, na gornji kapak se zalepi vikler koji biramo prema prirodnoj dužini trepavica i prema željenom efektu. Lepak kojim lepimo viklerčić na kapak se lako uklanja s kože i nema straha od iritacije. 

FAZA 1 – UVIJANJE– ova faza nanosi se samo na koren trepavica, a nakon što odstoji na trepavicama skida se s mikroaplikatorom, nikako sa vodom.

FAZA 2 – FIKSIRANJE– ova se faza nanosi kao i faza 1, ali je potrebno staviti veću količinu preparata kako bi fiksator delovao na trepavice.

FAZA 3 – BOJENJE klasično bojenje trepavica, trajanje ove faze zavisi od proizvođača boje. Ja osobno preporučam crnu ili crno-plavu boju za trepavice kako vam ne bi bila potrebna maskara

FAZA 4- BOTOX ovaj proizvod stavlja se samo ako bojimo naše trepavice zbog toga što ova faza sadrži hidrolizirani keratin, arganovo ulje, proteine i aminokiseline te na taj način njeguje trepavice

FAZA 5- NJEGA I JAČANJE-  to je zapravo negujući losion koji će omekšati trepavice te će omogućiti odvajanje trepavica od viklerčića.

Važno je napomenuti da se nakon ovog tretmana trepavice ne smeju kvasiti, koristiti sauna ili solarijum,  pa je poželjno izbegavanje maskare u prva 24 sata.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR ILI MAKEUP ARTIST

kurs upotrebe hemijskih pilinga

DA LI URADITI MICROSHADING ILI MICROBLADING OBRVA?