Select Page

 Kako odrediti oblik i simetriju obrva?

Odrediti oblik i simetriju pre japanskog iscrtavanja obrva je od izuzetnog značaja za uspešnost ovog tretmana. Japanska metoda iscrtavanja obrva spada u prirodnije estetske tretmane, ne stvara efekat šminke, već efekat prirodno lepih i negovanih obrva. Iscrtavanje dlačica japanskom metodom treba da prati prirodne dlačice, da se iscrtavaju uporedo sa njima jer se na taj način dobija najprirodniji efekat. Ovaj tretman se preporučuje onima kojima je prirodnost na prvom mestu.

Japansko iscrtavanje obrva nije dugotrajan tretman i traje u proseku između sat i sat i po vremena. Samo injektovanje pigmenta u kožu traje oko dvadesetak minuta dok se u preostalom vremenu određuje oblik obrva na osnovu anatomije lica klijenta, kao i simetrija obrva, na osovu mimike lica klijenta.

Oblik obrva se određuje na osnovu anatomije lica klijenta, kako su postavljene oči, kako su postavljene arkadne kosti i sl. Kada se to odredi, određuje se osnovnih pet tačaka na osnovu kojih se iscrtava oblik obrva. Simetrija obrva se izračunava dok klijent leži mirno, zatvorenih očiju, bez ikakve mimike. Odstupanja u visini i dužini obrva u toj fazi nema, ali se na području čela nalazi veliki broj mišića koji upravljaju mimikom lica i čela, a koji nisu pod uticajem svesti , tako da kada klijent otvori oči, moguće su minimalne promene u smislu visine obrva, koje ispravljamo dok klijent drži otvorene oči.

Čupanje obrva pre tretmana japanskom metodom se apsolutno podrazumeva, ali samo u granicama do okvira koji smo iscrtali, ali i one koje su na okviru. Sve te dlačice koje bi nam narušile finalni izgled treba počupati. Takođe, sve dlačice koje su duge moramo pošišati pre samog tretmana. Dakle, klijent kada izađe iz salona, ima apsolutno sređene obrve,a sve što kasnije treba da radi jeste da jednom mesečno čupa novoizrasle dlačice. Korekcija se radi nakon mesec dana i sa tom urađenom korekcijom, klijent može da radi osveženje boje tek posle osamnaest meseci.

 

NAUČI PROFESIONALNI MICROBLADING

postdermalna nega

ZNATE LI DA MICROBLADING MAJSTORI NAJBRŽE DOBIJAJU POSAO?

postdermalna nega