Select Page

Odgovori na pitanja koja niste znali o microblading-u

Odgovori na pitanja koja niste znali o microblading-u

Ova metoda je poznata kao tretman koji Vašim obrvama daje potpuno prirodan  izgled. Iscrtane dlačice su simulacija prirodnog rasta dlaka, samim tim obrve izgledaju najpribližnije prirodnim.

Microbading je najnovija metoda iscrtavanja gde pigmenti koji se unose daju prirodnu boju, lako se uklapaju uz Vaše obrve i ne vidi se razlika između postojećih dlačica i iscrtanih. Takođe, bitno je napomenuti da kod obične trajne šmunke, obrve izgledaju kao tetovaža i manje prirodno. Kod japanskog iscrtavanje toga nema, dlačice su veoma tanke, nema razlivanja boje, procedura se radi preciznim i posebnim nožićima ( sterilnim, za jednokratnu upotrebu, tj.jednog klijenta). Procedura je manje bolna i kraće traje nego kog obične trajne šminke.

Pre samog tretmana bitno je porazgovarati sa klijentom o željama i očekivanjima. Takođe treba mu objasniti da su obrve nakon tretmana 40% tamnije i 25% deblje, nego što će biti nakon završene postretmanske nege. Oblik obrva se iscrtava prema fizionomiji lica, ne po željama klijenta i nagađanju stručne osobe koja radi tretman.Cilj microbladinga je da obrve izgledaju što prirodnije nakon završene nege. Oblik se takođe iscrtava pomoću specijalnog šublera, a klijent može birati debljinu obrve. Tretman se izvodi u sterilnim uslovima. Pigmenti koji se koriste su kvalitetni i postojani. Sama procedura traje oko sat i po vremena. Prilikom rada koristi se lokalni anestetik, što tretman čini manje bolnim i izdržljivim. Nakon završenog tretmana, neophodno je sprevesti adekvatnu kućnu negu, od koje najviše zavisi opstanak boje u koži. Posttretman traje oko 7 dana. Prva korekcija se radi nakon mesec dana, svaka sledeća na 6-12 meseci.

Trajnost i opstanak boje u koži zavisi najviše od nege koju ćete Vi sprovoditi kog kuće nakon tretmana. Ona traje 7 dana od dana iscrtavanja i podrazumeva mazanje isključivo pantenola na mesto obrva. Izbegavati preterano kvašenje, šminkanje obrva, saunu, sunce, solarijum, bazene.

NAUČI DA PROFESIONALNO NANOSIŠ AJLAJNER

žene vole crveni karmin

ZNATE LI DA PROFESIONALNI ŠMINKERI IMAJU NAJVIŠE KLIJENATA?

SONY DSC