+381607237853 akademija.purity@gmail.com

OBLICI HIJALURONSKE KISELINE - kreme, serumi, maske

Oblici hijaluronske kiseline

Postoje različiti oblici hijaluronske kiseline a to su: kreme, serumi, maske

Biotehnološku HA najbrže i najlakše možemo pronaći u kozmetičkim preparatima, sada već i u svakoj kozmetičkoj prodavnici. U kozmetičkim proizvodima, HA se koristi od 0,5 – 5% koncentracije i kao takva se zadržava u koži oko osam sati. Upravo radi svoje velike molekularne težine, ovakvi proizvodi ne ulaze duboko u derm i jedino što stvarno čine je zaštita i vlaženje kože u gornjem sloju. Međutim kako kozmetička industrija napreduje, tako postoje kreme i serumi sa delimično fragmentiranom težinom hijaluronske kiseline i u takvom obliku ona može ući u dublje slojeve kože.

Mikroinjekcije – poznatije kao mezoterapija. Reč je o tretmanu u kojem se sitnim iglicama ubrizgava hijaluronska kiselina ciljano na mesta gde je najviše potrebna. Najčešće su to bore na licu. Ubrizgava se malim ubodima jako tankim iglicama u dubini od 1mm na površini kože. Tretman je bezbolan, brz, ali nije dovoljan samo jedan. Ono što se može očekivati nekih 2 do 3 meseca i potrebno je održavati učinak olaženjem na tretmane svaka tri meseca.

Oblici hijaluronske kiseline

Dermalni fileri: Sve popularniji dermalni fileri kojima se HA ubrizgava 2-3mm duboko u kožu i na taj način se popunjavaju bore, usne, daje volumen jagodicama, smanjuju se podočnjaci i to je najtrajnije rešenje kada je hijaluronska kiselina u pitanju. Učinak traje 6 do 8 meseci i postupno se razgrađuje iz organizma. Efekat popunjavanja bora je efikasan iz razloga što se HA dodaju spojevi ( reagensi) koji ne dozvoljavaju da se molekul hijaluronske kiseline razlama. Fileri su sigurni za primenu ali postoje moguće nuspojave poput oticanja, podliva ili nekih drugih neželjenih efekata.

Na akademiji za estetiku i kozmetologiju Purity se izvode ovakve vrste tretmana i klijenti su adekvatno upućeni i o kućnoj nezi kako bi hijaluronska kiselina bila efekta i što duže ostala u koži.

 

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR

KLIKNI OVDE

NAUČI SVE O HIJALURON FILERIMA

važnost profesionalne kozmetike

KLIKNI OVDE