Select Page

Neobični AKVARIJUM nokti

Neobični AKVARIJUM nokti

 

AKVARIJUM nokti.Jedan sasvim novi beauty trend zavladao je neverovatnom brzinom a to su neobični akvarijum nokti. Obično su devojke navikle da svoje nokte samo nadograde I ulepšaju nekim lepim lakom. Medjutim i u toj oblasti su se mnoge stvari promenile tako da danas imamo akvarijum nokte. Ova metoda ulepšavanja noktiju je sve popularnija i pristupačnija. Možda na prvi pogled deluju obično ali kada pomerate ruku tek tada možete videti prave čari ovakve vrste ulepšavanja noktiju.

Naime, ova “umetnost na rukama” se pravi tako što se akrilni veštački nokti buše, pa se zatim pune uljem i šljokicama kako bi svaki nokat izgledao kao mali akvarijum.
Nokti su ispunjeni uljem i šljokicama tako da izgledaju kao snežna kugla. Sam izgled nokta je malo drugačiji jer je deblji nego kada se radi obična nadogradnja upravo zbog same tečnosti. Ukoliko volite puno sjaja i šljokica na vašim noktima i uz to jedan sasvim drugačiji efekat onda je ovaj trend dobar izbor za vas.
Neke devojke ovako prave samo jedan nokat, dok drugi ostaju normalni. Bilo kako bilo, ove nokte uopšte nije lako napraviti i važno je reći da će ovaj trend veoma brzo napredovati.

Više o kursu MANIKIRA, PEDIKIRA I DEPILACIJE klikom OVDE 

 

Prva i najstarija metoda nadogradnje i oblikovanja noktiju je bila njihova popravka akrilom. Kasnije, u saradnji sa zubotehničkim laboratorijima, razvijena je odgovarajuća supstanca za popravku prirodnih i nadograđenih noktiju. Na početku su proizvedene mase ili smole sadržale više od 15% kiselina. To je bilo štetno za nosivu površinu nokta i za kožu. Cilj celog istraživanja je usmeren na poboljšavanje kvalitete smole tj. uklanjanje akrilne i metakrilne kiseline. Smole koje se trenutno koriste sadrže (ili ne sadrže uopšte) vrlo male količine kiseline i dokazano je da nemaju nikakav negativan uticaj na površinu nokta.
Akrili sadrže umrežene monomere koji grade 3D strukturu sa svojstvima velike čvrstoće i fleksibilnosti. Zato su nokti prekriveni akrilom čvršći, trajniji, otporniji i fleksibilniji.
Za razliku od Gel tehnike, akril je vrlo sofisticirana tehnika koja zahteva stručnu obuku, dosta treninga, ulaganja i znanja u oblasti izrade noktiju. Tehnika se sastoji od mešanja 2 dela – tekućeg (Monomera) i praška (Polimera). Akril se ne suši u UV lampi već u kontaktu sa vazduhom i nema neugodnog peckanja. Odnos Monomera i Polimera varira od preporuke samog proizvođača i kreće se u ondosu 1:1 ili 2:1.

AKVARIJUM nokti, saznajte sve o tehnici.