+381607237853 akademija.purity@gmail.com

NEGA KOŽE NAKON TRAJNE ŠMINKE U LETNJEM PERIODU

Nega kože nakon trajne šminke u letnjem periodu

Nega kože posle trajne šminke je nezaobilazna jer spada u estetske tretmane posle kojih je to obavezno. Koža, posle tretmana trajne šminke mora da se redovno održava, po preporuci osobe koja je uradila tretman, bar prve dve nedelje zarastanja. Period keratinizacije, obnove, kože traje oko 30 dana. Postupak održavanja kože je jako jednostavan i treba ga se pridržavati. Pravilna nega može da spreči eventualne komplikacije i da zaštiti kvalitet trajne šminke.

Neposredno nakon trajne šminke, majstor na regiju koja je tretirana stavlja zaštitni gel, koji ima svojstvo učvršćivanja pigmenta kao i dodatne dezinfekcije kože.Svaki klijent koji odradi tretman trajne šminke po odlasku kući, znači oko 30-60 minuta nakon tretmana, mora isprati tu regiju. Ispira višak pigmenta,limfe, krvi i zaštitnog gela. Sve je neophodno orati čistom mlakom vodom, sa neutralnim sapunom 5,5 Ph vrednosti, laganim pokretima, bez ikakvih trljanja. Višak vode se skuplja ili peškirom ili ubrusom, samo utapkavanjem, nikako trljanjem. Nakon toga se maze tanak sloj pantenol krema. Mazanje krema je obavezno da se ne pojavile krastice jednostavnim isušivanjem kože. A višak masti sa kože spiramo pre svakog sledećeg mazanja krema. Prvih nedelju dana se preporučuje mazanje na svaka dva do tri sata.

Ukoliko ste disciplinovani i redovno mažete regiju koju ste radili, krasta će izgledati kao koža koja se peruta i neće povući sa sobom pigment. To perutanje nikako ne smete skidati, niti raditi pilinge, samo će otpasti.

Desetak dana nakon trajne šminke se ne preporučuje izlaganje suncu, vetru, odlazak u solarijum, saunu, kupanje u slanoj vodi, moru, rekama ili bazenima, zatim preterano znojenje (što podrazumeva i treninge) , ispirati samo mlakom čistom vodom, nikako preparatima koji u sebi imaju alkohola, a posle pigmentacije usana se zabranjuje čak i vruća, ljuta hrana kao i ljubljenje.

Ukoliko se ne pridržavate ovih saveta, dugotrajnost i kvalitet trajne šminke neće biti zadovoljavajuća.

 

ZNATE LI DA JE TRETMAN TRAJNE ŠMINKE VEOMA POPULARAN?

šta je mikropigmentacija?

POSTANI MAJSTOR TRAJNE ŠMINKE

ŽELIŠ DA NAUČIŠ TEHNIKU TRAJNE ŠMINKE?

šta je mikropigmentacija?

KLIKNI OVDE