Select Page

NAJČEŠĆE PROMENE NA NOKTIMA - nastava na predmetu Nadogradnja noktiju sa nail art-om

Najčešće promene na noktima

Najčešće primene na noktima su: boja, nepravilnosti, mrlje, debljina noktiju, popucani nokti. Sve ove promene mogu biti upozorenje na neke unutarnje zdravstvene problem.
Pet pojava na noktima koje upozoravaju na opasna oboljenja koje,ukoliko prepoznate na vreme mogu i da vas spasu.

Zeleni nokti znak su bakterijske infekcije.

Crvene pruge na noktima znak su infekcije srčanog zaliska.

 

Plavkasti nokti pokazuju da vam fali kiseonika u krvi. Beživotni nokti znak su nedostatka vitamina.

Beli nokti upozoravaju vas da možda imate problema s jetrom.

Tamne mrlje na vrhu noktiju znak su starenja i mogućeg zatajenja srca.

Zadebljali nokti nisu normalni, nisu prirodni. Ako su vam nokti zadebljali to može biti povezano s problemima s plućima. Zadebljali nokti s brazdama mogu značiti gljivičnu infekciju, a razdvojeni nokat, napuknut po sredini, može značiti probleme sa štitnjačom i psorijazu. Neobično debeli nokti mogu biti i rezultat loše cirkulacije.

Zeleni nokti znak su bakterijske infekcije.

 

 

Crvene pruge na noktima znak su infekcije srčanog zaliska.

Psorijaza u 10 posto slučajeva počinje u noktima, ako vaši nokti pucaju i u korjenu imaju mrlje – bele. Listanje noktiju nekad je povezano i s hroničnom pothranjenošću..Ako su vaši nokti izvijeni prema van i tvore oblik koji podjeća na žlicu i k tome još su tanki, to može biti znak nedostatka željeza, ili previše željeza, ili bolesti srca. Ove neugodne pojave mogu označavati psorijazu, ili autoimunu bolest Alopeciu areatu koja izaziva gubitak kose.

 

 

Pojava tamne crte preko površine nokta, Vrlo tanki nokti koji imaju konkavni oblik uglavnom upućuju na nedostatak gvožđa, odnosno anemiju. Isto je sa vrlo bledim noktima. Vrlo bledi nokti mogu takođe biti znak anemije, ali i problema s jetrom ili srcem.

Suvi i ispucali nokti uobičajena je pojava zbog preteranog potapanja u vodu, zbog preterane upotrebe odstranjivača laka za nokte, učestalog pranja suđa bez rukavica… Drugi mogući uzroci su izloženost hemikalijama, ali i starenje. Ipak, ako vam se nokti često lome ili listaju, može se raditi i o usporenom radu štitne žlezde..

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR ILI MAKEUP ARTIST

POGLEDAJTE VIŠE O PRIRODNOM REŠENJU ZA AKNE

prirodno rešenje za akne