Select Page

Najbolji saveti za kosu

Najbolji saveti za kosu

 

Najbolji saveti za kosu?

Seboreja kapilicijuma nije uvek praćena seborejom na ostalim seboreičnim zonama. U svakodnevnom žargonu seboreja kapilicijuma poznata je pod nazivom masna kosa. Posledice mogu biti takve da se kosa brzo masti i lepi u pramenove koji se medjusobno izdvajaju. Frizuru ne možete dugo održati jer pod težinom sebuma svaka frizura pada, na masnoj kosi akumulira prljavština i daj joj neuredan i prljav mat izgled.
Uzroci nastanka su isti kao i kod seboreje ostalih regija kože. Medjutim, stanje masne kose je samo delimično uzrokovano i determinisano količinom izlučenog sebuma. Ne postoji preparat koji aplikovan lokalno može u potpunosti da reši problem masne kose. Agensi koji smanjuju sebacelanu sekreciju delujući sistemski veoma su toksični.
Za svakodnevnu upotrebu od preparata se najčešće koriste alkoholni losioni a nanose se na kosu i nakon toga kosa masira peškirom čime se skupljaju i odstranjuju rastvoreni lipidi sa površine dlake. Masnoća se leči i upotrebom organskih jedinjenja sumpora. Medju mineralnim jedninjenjima najbolji rezultati su postignuti primenom selenijum – disulfida koji se koristi kod peruti i seboreičnog dermatitisa. 

Kosa do ramena i stepenasto ošišana kosa definitivno imaju više volumena od duge kose.Osim toga, kraća kosa se lakše stilizuje i lakše je možete držati “pod kontrolom”.Kosa podeljena na sredinu često deluje slepljeno, a to je ono što ne želite.Napravite razdeljak sa stane kako bi pramenovi bili više podignuti i kosa delovala bujnije.Iako su samolepljivi vikleri jedan od najboljih načina da postignete volumen, brzo rešenje koje izgleda vrlo prirodno jeste da pre sušenja u kosu, u predelu oko čela, stavite nekoliko ukosnica.Izvadite ih kada se kosa osuši i koren kose će se poditi tek toliko da nije slepljen za teme.Pena za kosu može dati volumen i može pomoći da se kosa lakše stilizuje, međutim, ukoliko stavite previše proizvoda kosa će postati teška i ništa od željenog volumena.Kada perete kosu važno je da šamponirate samo teme i da se trudite da ga dobro operete i kasnije isperete.
Nije preporučljivo svakodnevno pranje kose. Kupujte šampone koji dodaju volumen.Kada je balzam za kosu u pitanju njega nanesite samo na krajeve, a ne u koren.Na taj način, oprana kosa će izgledati lepše i bujnije.Umeto da usmerite fen od dole, okrenite glavu na dole i sušite na taj način, dakle od vrata umesto od čela.Kada budete podigli glavu čekaće vas drugačija.Ako zalizana kosa izgleda elegantno, dopustite sebi maličice razuzdanosti. Sve što nije slepljeno i strogo idealno je vas.

 

Pepeljasto plava kosa