+381607237853 akademija.purity@gmail.com

NAJBOLJE FARBANJE PLAVE KOSE - održavanje plave boje bez oštećenja

Najbolje farbanje plave kose

Najbolje farbanje plave kose je bez oštećenja. Poznato je kako je plava boja kose oduvek bila simbol ženstvenosti. Nažalost takva boja ima i svoju cenu kada je održavanje i dobijanje prave nijanse u pitanju. Ukoliko kolorisanje ne radi stručna osoba rezultat često bude više žuta nego “plava” kosa. Plava kosa se uvećini slučajeva dobija jedino stavljanjem blanša. Blanš izvuče sav pigment iz dlake tako da tada kosa postaje “bezbojna”. Nijansiranje plave kose se radi nakon toga.

Plava boja kose je privlačna i još iz vremena 20. veka kada je scenom vladala čuvena ikona Marylin Monroe. Njen osmeh, bokovi i platinasta nijansa plave bili su zaštitni znak glumice. Plava boja je nakon toga postala toliko popularna da je danas puno onih koji se odlučuju na farbanje kose u plavo. Međutim, dobijanje prave, platinasto plave nijanse kose se sastoji iz više pažljivih koraka. Nakon tretiranja kose blanšem ona potpuno gubi svoju boju. Nakon toga je potrebno uradili nijansiranje i napraviti odgovarajući preliv koji će neutralisati žutilo dobijeno prvim korakom – blanšem.

Za nijansiranje plave kose je potrebno napraviti preliv. On se u ovom slučaju ponaša kao neutralizator. On se pravi pomoću regularne farbe za kosu i 3% hidrogenom. Žute tonove će izuzetno neutralisati ljubičasti, pepeljasti i plavi tonovi. Osim toga, platinasto plava kosa se može održavati takvom i pomoću plavih ili ljubičastih šampona koji se sada veoma lako mogu naći na tržištu. Studenti prve godine smera Makeup artist su, uz pomoć profesora, uspeli da iz žućkastih tonova kose našeg modela izvuku platinasto plavu kosu. Nijansiranje plave koje je najbolje prepustiti stručnjaku jer se farbanje celokupne kose ne preporučuje više od jednom mesečno kako se ne bi oštetila.

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR, MAKEUP ARTIST ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

kako nastaju akne

KLIKNI OVDE

KAKO SPREČITI MAŠĆENJE KOSE?

kako sprečiti mašćenje kose

SAZNAJTE OVDE