+381607237853 akademija.purity@gmail.com

KAKO SPREČITI MAŠĆENJE KOSE? - rešenje za pojačano lučenje sebuma

Kako smanjiti mašćenje kose?

Kako smanjiti mašćenje kose? Lepota frizure i kvalitet kose je nekada nemoguće održati ukoliko imate problema sa povećanim lučenjem sebuma koji stvara masnoću. Za takvu vrstu problema svakako postoji rešenje i veoma su dobro poznate uzročnici koji dovede to te pojave. Jedan od njih je stres koji može prouzrokovati da se nivo hormona kortizola poveća što dovodi do povećanog lečnja ulja na skalpu. Najbolji lek je rad na sebi i opuštanje, ali i svakodnevno četkanje može biti od pomoći.Naime, tako ćete rasporediti ulje po celoj kosi, a ne da se nagomilava na jednom mestu i kosa će izgledati čistije. Naime mnogi tvrde da ishrana mnogo i ne utiče na kvalitet kose medjutim greše. Previše mlečnih proizvoda, šećera, ugljenih hidrata i hidrogenizovanih ulja mogu izazvati hiperprodukciju sebuma na koži glave.Pokušajte sa zdravijom ishranom, a upotrebu navedenih namirnica smanjite koliko možete

Kako sprečiti mašćenje kose?

Genetika je sledeći uzročnik pojave masnoće. Ukoliko su najbliži članovi porodice imali problem sa masnom kosom, na žalost, moguće je da i vi, zahvaljujući genima, imate isti problem.Takođe, nasledne bolesti kao što su policistični jajnici mogu uzrokovati manjak vitamnina B6 i nezasićenih masnih kiselina, što dovodi do pojačane proizvodnje ulja.Rešenje u unošenju namirnica ili suplemenata bogatih ovim sastojcima.

Ukoliko konzumirate orahe, bademe, semenke, ribu i integralne žitarice, pomoćićete svom organizmu, ali i kosi tako što će se vidno smanjiti njeno mašćenje. Dakle veoma je važna ishrana kako za smanjenje masti kože glave, odnosno kose, tako i za samu  dlaku, odnosno za veću fleksibilnost same dlake.

Nadamo se da ćete se izboriti za svoju kosu i opustiti se što se tiče pranje barem četiri dana!

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR, MAKEUP ARTIST ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

kako nastaju akne

KLIKNI OVDE

ŠTA ZNAČE ODREĐENI IZRAZI U ŠMINKANJU?

izrazi u šminkanju

SAZNAJTE OVDE