Select Page

Nadogradnja obrva na akademiji purity

Nadogradnja obrva na akademiji purity

 

Na akademiji Purity se pored tretmana nadogradnje obrva prirodnom metodom dlaka po dlaka, može pohadjati i kurs nadogradnje obrva. 

Scene sa tretmana možete pogledati na donjim fotografijama.

Potamniti ili posvijetliti obrve? Odgovor se skriva u boji kose

Platinaste i plavuše s medenom nijansom trebaju obojiti obrve u sive nijasne kao i crvenokose, crnkama trebaju tamnije obrve, a one s pramenovima mogu birati.

Obrve uokviruju pogled i važne su za izgled cijelog lica, a vrlo je važno da se bojom slažu uz kosu. Stoga bi sve žene koje boje kosu trebale prilagoditi boju obrva kosi, tako da one budu jednu do dvije nijanse tamnije od kose. Počevši od vaše boje kose, razmislite o posvjetljivanju obrva ako imate plavu kosu, a tamnije obrve. Ako obojite obrve, nećete morati svakodnevno na njih nanositi sjenilo i bojati se je li tijekom dana boja s njih “otišla”.

Potamnjivanje

Prirodne plavuše ili brinete trebaju razmisliti o potamnjivanju obrva ako potamne kosu u smeđe nijanse, a obavezno trebaju potamniti obrve ako postaju crnke.

Posvjetljivanje

Ako na kosu stavljate pramenove, boja obrva ovisi o tome koliko ćete posvijetliti kosu. Ako ćete imati tek nekoliko svijetlih pramenova, tamnije obrve mogu izgledati vrlo šarmantno. No, ako će vam kosa biti više plava nego smeđa, razmislite o bojenju obrve u sive tonove.

Prirodne nijanse

Žene koje boje kosu u crvenu ne bi trebale pasti u napast bojenja obrva u bakrenu nijansu, jer to neće izgledati prirodno, već samo čudno. Kod intenzivnih nijansa kose najbolji je odabir siva boja za obrve. Najgore što platinaste plavuše ili žene koje imaju plavu kosu s toplim tonom, poput boje meda, mogu napraviti, je posvijetliti svoje obrve iz smeđe boje u žutu.

Razlika između boje za kosu i boje za obrve

Obrve se ne smiju posvjetljivati bojom za kosu, jer efekt neće biti dobar, dok isto ne vrijedi za potamnjivanje obrva. Osim toga, dlačice obrva puno su tanje nego vlasi kose, pa bojenje obrva bojom za kosu može uzrokovati ispadanje obrva. Također, hidrogen koji se nalazi u boji za obrve u manjoj je koncentraciji nego u boji za kosu, tako da je bezopasan za izgled obrva. Ipak, prije prvog kućnog bojenja obrva treba izvesti test osjetljivosti na boju tako da je se u maloj količini nanese na vrat i ispere. Ukoliko u 24 sata ne dođe do alergijske reakcije, bojite obrve bez straha.

Savjetuje se postupak bojenja obrva ponoviti svaka četiri do šest tjedana, a imajte na umu da boja s obrva blijedi jednakom brzinom kao i ona s kose.

Bojenje kod kuće

Iako se bojanje obrva obavlja u kozmetičkim salonima, danas na tržištu postoji nekoliko boji za obrve, koji jamče prirodan izgled obrva i sigurnu upotrebu. Jedno pakiranje je dovoljno za 12 i više bojenja obrva, a nanosi se vrlo jednostavno.

Prvo s obrva treba odstraniti sve masnoće ili ostatke šminke s kozmetičkim sredstvom koje nije na bazi ulja. Potom se pomiješa boja i emulzija iz pakiranja, ili nanese već pomiješana boja koja je pakirana u maskaru za obrve. Boja se nanosi na dlake, a ne kožu, a nakon 10-ak minuta višak boje se odstranjuje vatom i ispire vodom.