Select Page

POGLEDAJTE ŠTA UČIMO NA ČETVRTOM ČASU NA KURSU SCENSKE ŠMINKE

Na kursu scenske šminke

Nasmejana baka model na kursu scenske šminke.

Ovde ćemo prikazati šta smo učili na četvrtom času.

Na četvrtom času scenske šminke rađeno je postarivanje lica, gde smo koristili Supra i Aqua color tenove, kao i masne senke koje su nam pomogle tokom rada kako bi bore i podočnjaci izgledali što uverljivije.

Na kapke i podočnjake smo nanosili superplast u malo većoj količini kako bi dobili takozvane “kesice” oko očiju, dok smo za trepavice , obrve i kosu koristili beli Aqua ten kojim smo pravili sede vlasi.
Ukoliko i vas zanima kurs scenskog šminkanja možete kliknuti ovde da biste dobili vise informacija.
Ukoliko vas zanimaju trogodišnje studije makeup umetnosti na američkom univerzitetu a u Beogradu, kliknite ovde za više informacija. 

Kožne bolesti

Bolesti kože najčešće su uzrokovane mikroorganizmima – bakterijama, virusima i gljivicama. U tim slučajevima izlečenje je izvesno i terapija se bazira na antibioticima, antimikoticima ili manjim intervencijama.

Druga grupa kožnih oboljenja pokazatelji su preteranog imunoloskog odgovora organizma na različite uticaje. Najčešće se susrećemo sa različitim vrstama ekcema i urtikarija. Lečenje ovakvih oboljenja je kompleksno, bazirano na antihistaminicima i kortikosteroidima. Uvek se vrše ispitivanja i analize koje bi utvrdile postojanje žarišta u organizmu koje dovodi do pojave kožne manifestacije odredjenog oboljenja.

Paraneoplastična oboljenja kože su bolesti kože koje su karakteristične za postojanje karcinoma odredjenih organa.

Izdvojena grupa oboljenja kože su tumori kože. Mogu biti benigni ili maligni i sa blagovremenom intervencijom i adekvatnom dijagnozom moguće je potpuno izlečenje. Svako odlaganje odlaska kod dermatologa od momenta kada se promena na koži primeti smanjuje mogućnost dobre prognoze i efikasnog izlečenja.

Takodje, oboljenja iz drugih oblasti medicine često daju manifestacije na koži. Tako oboljenja srca mogu davati tačkasta krvarenja na koži. Autoimuna oboljenja započinju sa intenzivnijim opadanjem kose i promenama na obodima nokatnog ležišta. Oboljenja bubrega manifestuju se svrabom i suvoćom kože. Kada je žarište u jetri česta je pojava “lišaja” praćenog izuzetnim svrabom (Lichen planus).