Select Page

TREĆI ČAS NA KURSU MICROSHADINGA - uvežbavanje oblika i tehnike na veštačkoj koži

Treći čas na kursu microshadinga

Treći čas na kursu microshadinga – japanskog senčenja obrva. Polaznici praktično vežbaju iscrtavanje obrva na papiru i veštačkoj koži.   Odrediti oblik i simetriju pre japanskog senčenja obrva je od izuzetnog značaja za uspešnost ovog tretmana. Japanska metoda senčenja obrva spada u prirodnije estetske tretmane, ne stvara efekat šminke, već efekat prirodno lepih i negovanih obrva. Senčenje obrva japanskom metodom daje najprirodniji efekat. Ovaj tretman se preporučuje onima kojima je prirodnost na prvom mestu. 

Japansko senčenje obrva nije dugotrajan tretman i traje u proseku između sat i sat i po vremena. Samo injektovanje pigmenta u kožu traje oko dvadesetak minuta dok se u preostalom vremenu određuje oblik obrva na osnovu anatomije i fizionomije lica klijenta, kao i simetrija obrva, na osovu mimike lica klijenta.

Na kursu michroshadinga oblik obrva se određuje na osnovu anatomije lica klijenta, kako su postavljene oči, kako su postavljene arkadne kosti i sl. Kada se to odredi, određuje se osnovnih pet tačaka na osnovu kojih se iscrtava oblik obrva. Simetrija obrva se izračunava dok klijent leži mirno, zatvorenih očiju, bez ikakve mimike. Odstupanja u visini i dužini obrva u toj fazi nema, ali se na području čela nalazi veliki broj mišića koji upravljaju mimikom lica i čela, a koji nisu pod uticajem svesti , tako da kada klijent otvori oči, moguće su minimalne promene u smislu visine obrva, koje ispravljamo dok klijent drži otvorene oči.

Na kursu michroshadinga čupanje obrva pre tretmana se apsolutno podrazumeva, ali samo u granicama do okvira koji smo iscrtali, ali i one koje su na okviru. Sve te dlačice koje bi nam narušile finalni izgled treba počupati. Takođe, sve dlačice koje su duge moramo pošišati pre samog tretmana. Dakle, klijent kada izađe iz salona, ima apsolutno sređene obrve,a sve što kasnije treba da radi jeste da jednom mesečno čupa novoizrasle dlačice. Korekcija se radi nakon mesec dana i sa tom urađenom korekcijom, klijent može da radi osveženje boje tek posle osamnaest meseci.

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR, MAKEUP ARTIST ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

trajna šminka kapaka na Akademiji

NAUČI JAPANSKO SCENČENJE OBRVA

šta je japansko senčenje obrva