Select Page

MOĆ PROFESIONALNE ŠMINKE - praktična nastava polaznika Akademije

Moć profesionalne šminke

Moć profesionalne šminke se ogleda u mnogim aspektima televizije, magazina, mode pa i svakodnevnog života. Ona je deo svih medija i bez nje njihov sadržaj ne bi bio potpun. Na filmskom platnu, svaka uloga, pored kostima i frizure, se stvara pomoću šminke. Zamislite operu u kojoj su glumci u kostimu, sa perikom ili frizurom ali bez šminke. Čitav koncept opere bi bio neshvaćen i promašen. To npr. može biti uloga kraljice Kleopatre koja je izuzetno prepoznatljiva po svojim našminkanim kapcima, obrvama i usnama. Izostaviti šminku kod ovakvog nastupa bi bila apsolutno promašena tema. Moć profesionalne šminke se ne primećuje samo kod žena već i kod muškaraca i dece. Za potrebe televizije bez razlike se šminkaju i muškarci i deca sa malim izmenama u postupcima rada. 

Moć profesionalne šminke možete uočiti na primeru senčenja lica. Šminka nema zadatak da promeni izgled i crte lica već da naglasi već postojeće. Senčenje lica je profesionalno ukoliko je ostvareno po pravilima. Svako lice je drugačije a samim tim i senčenje. Postoji više oblika lica – ovalno, okruglo, pravougaono, srcoliko, iduženo, dijamantsko i različite kombinacije ovih oblika. Ovalno lice se smatra za idealno jer ima apsolutnu simetriju lica i pravilne proporcije. Sve ostale oblike lica, kod profesionalnog šminkanja, težimo da približimo ovom idealnom, ovalnom obliku. To činimo koristeći puder za konturisanje u sivo-smeđoj nijansi hladnog tona. Ovakva boja imitira prirodnu senku koja pada na lice. Bronzeri sa toplim, čokoladnim tonom i šimerom se ne mogu koristiti u ove svrhe. Moć profesionalne šminke stvara vizuelan utisak idealnog lica.

Moć profesionalne šminke je od velike pomoći kada je problem sa aknama i problematičnom kožom u pitanju. Svečane prilike kao što su venčanja, mature i različiti događaji se često fotografišu i na taj način zabeleže. Svako od nas na tim fotografijama želi da izgleda besprekorno. Sa aknama i lošim kvalitetom kože često imamo i manjak samopouzdanja. Šminka nije trajno rešenje za ovaj problem ali je od velike pomoći. Različitim tehnikama i načinima nanošenja šminke kožu možemo učiniti besprekornom i spremnom za fotografiju. Iza šminke se ne treba kriti ali dodatno samopouzdanje koje stvara nije na odmet. 

POGLEDAJTE PRIPREMU ZA IMITACIJE NA MALDIVIMA

imitacije na maldivima

POGLEDAJTE EDITORIJAL ZA TELEGRAF SA BILJANOM PROKIĆ

biljana prokić