Select Page

VULKANSKO KAMENJE U MASAŽI - snaga iz srži zemlje

Vulkansko kamenje u masaži

Vulkansko kamenje u masaži već dugo ima svoju primenu. Još od vremena starih Indijanaca snaga iz srži zemlje, oblikovana od komadića lave, prirodno izvajana u reci, koristila se u lečenju različitih bolesti tela i duše.

Ostavili su u amanet posebno poštovanje prema kamenu, kao najstarijem obliku života na planeti Zemlji, u stanju dubokog sna.

Nakon što bi ga zagrejali, postavljali su ga na bolna i ukočena mesta na telu, izvodeći pritom ritualne plesove , ispevavajući posebne molitve sa željom da svom forcom i toplinom pomognu bolesniku.

Potvrđeno je da vulkansko kamenje u sebi nosi izuzetan elektromagnetski potencijal zemlje i da u svojoj biti prvenstveno predstavlja energetski tretman.

Koriste se kombinacije toplog i vrućeg kamenja koje se postavlja na telo prateći glavne energetske centre ili čakre.

Čakre su energetskicentri kroz koje primamo, prerađujemo i usmeravamo energiju ili vitalnu silu. Uz pomoć čakri razmenjujemo svoju energiju s okolinom, na način da se uravnoteženo punimo ili praznimo energijom na svim nivoima.

U fizičkom i energetskom telu postoje 7 glavnih energetskih centara čakri koji pokrivaju celo fizičko telo, kao i energetsko proširenja tela – auru.

Četrdeset i pet po veličini i obliku različitih kamenja, zagrevaju se u posebnim hromiranim posudama u vodi do temperature 42-43*C.

Specifičnost same masaže vulkanskim kamenjem je u tome što terapeut nauljano kamenje ne stavlja direktno na telo, već prvo zagreje svoje dlanove koje prinosi na kožu i pokretima glađenja priprema je, greje nakon čega toplim kamenjem masira dublje strukture kože, mišićnih ovojnica, ligamenata, i mišićnih grupa. U zavisnosti od samog klijenta, zdravstvenog stanja, bolnih i blokiranih delova tela, željenog efekta masaže, terapeut kreira devedesetominutni tretman.

Masaža vulkanskim kamenjem omogućava bolju razmenu materija u organizmu i potencira detoksikaciju. Da bi se bubrezi oslobodili štetnih, provociranih sadržaja dobijenih filtracijom krvi, nakon tretmana preporučuje se ispijanje pola litra mlake vode, odličnog medijatora toksina i spasitelja ovih važnih organa. Koža zahvalnost odaje svojom blistavošću i glatkošću zahvaljujući poboljšanoj cirkulaciji i ishrani, kao i pomoći metabolizma kolagena i elastina u njoj. Cirkulacija tela ubrzava se za šest do osam puta,tako da se svaka ćelija smeši i odiše zahvalnošću

Mišići odbacuju neprirodno stanje napetosti i bola prouzrokovanog fibrozitima i nakupljanjem mlečne kiseline. Disanje postaje dublje i opuštenije, stres se anulira.

Masaža sa toplim vulkanskim kamenjem preporučuje se u slučajevima napetosti, bolnih mišića, reumatskih problema, degenerativnih stanja kičmenog stuba,sportskih povreda, nesanice, depresije, razdražljivosti, PMS-a.

S obzirom da je glavni postulat ove drevne veštine «primum non nocere» (prevashodno nemoj naškoditi) ovakvog uživanja kontraidikovana su srčani bolesnici, trudnice, osobe sa proširenim venama, sa visokim krvnim pritiskom, u slučajevima mikro i makro krvarenja, za vreme menstruacije, pacijenti sa infekcijama na koži.

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

SAZNAJ SVE O ETERIČNIM ULJIMA