Select Page

Prirodna i minimalna šminka

Prirodna i minimalna šminka je obavezna za prvo fotografisanje novih članica kompanije MissYU.  Izraz „manje je više“ možda najbolje može da se primeni na oblast dnevne i šminke za svečane prilike. Ove granice su u Srbiji, umnogome pomerene ka večernjoj šminki jer devojke podstaknute radovima scenskih šminkera. Ovo će često rezultovati neuspehom jer će se na licu naći previše šminke koja će narušiti anatomiju i potpuno izmeniti lik devojke koja tu šminku nosi. Iako transformacija može biti zapanjujuća i interesantna, nema smisla jer vas tako niko neće prepoznati.

Kada se aplicira dnevna šminka a pogotovo šminka za svečane prilike kao što je venčanje, moramo nastojati da zadržimo generalne karakteristike lica modela a opet da uradimo korekciju lica. Poznavanje koncepta „no-makeup makeup“ može biti od pomoći da postignemo maksimalne efekte sa mnimalnom količinom šminke. „Šminka bez šminke“ se zasniva na principu postizanja nenašminkanog izgleda lica uz osnovne korekcije oblika očiju i svođenje oblika lica na ovalno. Iako ljubiteljima šminke ovo može delovati zastrašujuće, važno je napomenuti da i no-makeup makeup podrazumeva kompletno našminkano lice, ali korišćenjem prirodnih (natural) i „naked“ nijansi. 

Konture treba da budu minimalne ali stručno nanesene kako bi i imitirale prirodne senke lica ali i dalje vršile korekciju. Nevešti šminkeri ovde obično izbegavaju rumenilo i highlighter što je pogrešno jer rumenilo predstavlja tranziciju senke ka svetlu. Takođe hajlajt je neizostavan jer ističe izbočene delove lica, ali njegov ton ne sme biti mnogo svetlija od tona kože, odnosno prirodnog tena. Šminkanje očiju treba da se pored osnovne korekcije, zasniva pre svega, na senčenju orbitalnog luka.

Takođe, koncept „šminka bez šminke“ se primenjuje u šminkanju muškaraca za potrebe snimanja i scenskih umetnosti, ali se tu mora poznavati anatomija muškog lica. Pročitajte više o tome u tekstu „Kako se šminkaju muškarci?“. Ukoliko pak za žensko lice ovaj koncept nije dovoljan, sve što je potrebno je dodati malo šimera i sjaja i može se postići zapanjujući izgled sa minimalno nanete šminke.

UČESTVUJ NA PROFESIONALNIM SNIMANJIMA

Prvi Oskar Srbije

POSTANI MAKEUP ARTIST

Prvi Oskar Srbije