+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Micelarna voda - kako sami da je napravite!?

Micelarna voda – kako sami da je napravite

Micelarna voda, od kada se pojavila na tržištu, zaludela je „beauty“ svet. Providna tečnost poput vode, koja čisti kožu i skida šminku, ne mora da se ispira, a ne ostavlja masan film na licu. Zato nije ni čudo što je svaka žena ima danas u kupatilu. Micelarna voda svoju učinkovitost duguje micelama. To su sićušne mikroskopske čestice surfaktanata koje na sebe privlače nečistoću i šminku poput magneta. Jednostavnim trljanjem tuferom, one povlače sa sobom svu nečistoću. Hemijski sufaktanti su nešto poput sulfata, samo u mnogo nižoj koncentraciji, tako da kupovna micelarna voda može isušiti ili iritirati osetljivu kožu. Da biste napravili sami micelarnu vodu, nisu vam potrebni skupi sastojci i komplikovane procedure.

 Sastojci:

– 250 ml destilovane vode

– 1/8 kafene kašičice lecitina

– ½ kašičice tečnog biljnog lecitina

– 1/2  kašičice ulja argana, jojobe, badema, grožđica

– 1/2 kašičice prirodnog tečnog sapuna

– par kapi eteričnog ulja lavande ili čajevca

– cediljka

– sterilna staklena bočica tamne boje

– staklena činija za mešanje

Priprema:

Sipajte toplu vodu u staklenu činiju. Dobro izmerite sve sastojke i dodajte u činiju. Dobro promešajte. Procedite tečnost zbog mogućih granulica lecitina koje se nisu rastvorile. Uz pomoć levka, prespite ovu tečnost u staklenu bocu tamne boje i čvrsto zatvorite.

Koristite je kao i svaku drugu micelarnu vodu, natopite tufer, pritisnite na lice i zadržite par sekundi. Izbegavajte trljanje.

Micelarna voda ima umirujuće dejstvo i posebno je cenjena kod žena koje traže blago sredstvo za čišćenje lica. Formulisana bez sapuna, često i bez mirisa ona omogućava da se održi pH vrednost kože, koja pogoduje svim tipovima kože. Lice bi trebalo prati bar dva puta dnevno. Iako mislim da nam je lice ujutru relativno čisto, jer smo prethodne večeri temeljno uklonili šminku i sve nečistoće, sama voda neće biti dovoljna jer ne rastvara masnoću. Jutarnje pranje je veoma važno, kako bi se odstranila masnoća koju koža proizvede u toku noći. Treba nam proizvod koji će odmastiti pore. Micelarna voda je brz i nežan način da u novi dan uđete svežeg blistavog lica.

ODRŽAVANJE I ČIŠĆENJE KOŽE

održavanje i čišćenje kože

VIDI OVDE

ZAŠTO JE VAŽAN PILING TELA?

piling tela

PROČITAJ OVDE