+381607237853 akademija.purity@gmail.com

MEZOPORACIJA

MEZOPORACIJA

Mezoporacija je procedura koja omogućava brže i dublje prodiranje aktivnih supstanci i aktiviranje metabolizma u dermu. Ova estetska metoda primenjuje impulsne, specijalno modifikovane srednje frekventne struje, koje aktiviraju elektromagnetno polje, koje otvara privremene kanale (mezopore) u epidermu, čime omogućava prolaz aktivnih supstanci u derm. Sama metoda se zasniva na fenomenu elektroporacije, koji su naučno potvrdili Dr Peter Agree i Dr Roderick Mac Kinnon i za to 2003. godine dobili Nobelovu nagradu iz oblasti hemije. Tretman mezoporacije je poznat i kao mezoterapija bez igle ili neinvazivna mezoterapija. Ova metoda predstavlja bezbolnu alternativu klasičnoj mezoterapiji, koja podrazumeva ubacivanje aktivnih supstanci u dublje slojeve kože pomoću mezoterapijskih iglica.

Cilj mezoporacije je ubacivanje kozmetičkih aktivnih supstanci, koje klasičnim nanošenjem utrljavanjem u kožu, ne bi prošle epidermalnu barijeru i samim tim se ne bi postigao željeni efekat. U toku klasičnih tretmana svega 10% aktivnih supstanci, koje koristimo u radu, može da dopre do dubljih slojeva kože. Mezoporacijom se omogućava bolja apsorpcija aktivnih supstanci, čak 90% na dubinu od 1 cm i 65% na dubinu od 6 cm. Ovo obezbeđuje brzo vidljive rezultate.

Metoda je apsolutno bezbolna i nakon tretmana  ne ostavlja na koži bilo kakve nepoželjne tragove. Neželjenih efekata na sam tretman mezoporacije, kao što su iritacije ili reakcija tkiva, nema, osim ukoliko postoji alergija na neki od sastojaka preparata, koji se koriste u toku tretmana.

Mezoporacija je odlična metoda u tretmanima opuštene kože, bora, hiperpigmentacija, akni, suve i zrele kože. Preporučuje se serija od šest tretmana (jednom nedeljno), a nakon toga održavanje jednom mesečno. Regija lica se radi 20 minuta, vrat 10 minuta, pri čemu se izbegava predeo štitne žlezde i regija dekoltea 10 minuta. Intenzitet struje se određuje prema subjektivnom osećaju klijenta.

Tretman mezoporacije ne treba raditi u trudnoći, tokom dojenja, kod obolelih od epilepsije, karcinoma, dijabetesa, kod osoba sa metalnim protezama u telu ili pejsmejkerom.

 

 

 

KURS SCENSKE ŠMINKE - PRAVI IZBOR ZA TALENTOVANE I UMETNIČKE DUŠE

KLIKNI OVDE

KURS NADOGRADNJE TREPAVICA

KLIKNI OVDE