Select Page

MEZOPORACIJA CELULITA - razgradnja i eliminacija celulita

Mezoporacija celulita

Mezoporacija celulita je tehnika koja omogućava brže i dublje prodiranje aktivnih supstanci i aktiviranje metabolizma u dermisu. Ova estetska metoda primenjuje pulsne struje. One stvaraju elektromagnetno polje koje otvara privremene kanale(mezopore) u lipidnom sloju u epidermu. Time omogućava prolaz aktivnih supstanci u žive slojeve kože. Sam metod se zasniva na fenomenu elektroporacije, koga su naučno potvrdili dr Peter Agree i Dr Roderick Mac Kinnon. Za to su dobili Nobelovu nagradu u oblasti Hemije 2003. godine. Mezoporacija je još poznata i kao mezoterapija bez igle ili neinvazivna mezoterapija. Ona predstavlja bezbolnu alternativu klasičnoj mezoterapiji koja podrazumeva ubacivanje aktivnih supstanci u dublje slojeve kože putem mezoterapijskih iglica.

Mezoporacija celulita

Cilj mezoporacije celulita je ubacivanje u kožu kozmetički aktivnih supstanci. Kozmetički aktivne supstance klasičnim nanošenjem –  utrljavanjem u kožu ne bi prošle epidermalnu barijeru. Samim tim se ne bi postigao željeni efekat. Naime, u toku klasičnih bioloških tretmana svega 10% aktivnih supstanci koje koristimo u radu, može da dopre do dubljih slojeva kože. Mezoporacija celulita bez igle omogućava povećanje  apsorpcije aktivnih sastojaka  sa 10% na 90% na dubini  od 1 cm, i 65% na dubini od 6 cm. Ovo obezbeđuje kako brzo vidljive tako  i rezultate koji traju duže. Preporučuje se šest tretmana u seriji u cilju fiksiranja rezultata.

Mezoporacija celulita

Tretman smo započeli nanošenjem gela od bršljena. Ovaj gel je poznat kao veoma efikasno sredstvo u borbi protiv celulita. Mezoporacija dodatno poboljšava delovanje ovog gela koji prodire u najdublje slojeve kože. Mezoporacija celulita se vrši 10 minuta a nakon toga vršimo ručnu anticelulit masažu. Ovaj tretman može biti veoma delotvoran kod ciljanog uklanjanja celulita na određenim regijama. 

POGLEDAJTE KAKO SE MASIRAJU LEĐA

DSCN8013

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA MASAŽA CELOG TELA

Snapshot-i