Select Page

KAKO MASIRATI LEĐA - sa nastave na kursu masaže I nivo

Kako masirati leđa?

Polaznic kursa masaže I nivo učili su kako masirati leđa. Bol u leđima izaziva mnogo faktora: stres, nepravilno držanje tela dok ste u stojećem položaju, u sedećem položaju za računarom. Takođe može uticati podizanje teškog tereta, vožnja, nošenje visokih potpetica pa čak i šetnja u previše ravnoj obući. Masiranjem opuštamo nametost mišića u leđima ali sa velikom pažnjom kada je u pitanju kičmeni stub – on je opasna zona i nikad se ne pritiska direktno. Masaža uvek počinje efletražom ili inicijalnim dodirom poglađivanja. Njegova svrha je da zagreje kožu i poboljša cirkulaciju. Stanite ispred ramena osobe koju masirate. Sipajte malo ulja na svoj dlan i protrljajte dlanove da biste zagrejali ulje i šake. Nežno i polako položite dlanove na kožu osobe koju masirate. 

Kako masirati leđa?

Masaža se nastavlja tako što položimo dlanove sa obe strane kičmenog stuba pri vrhu ramena osobe koju masirate. Veoma je važno da cela površina oba dlana bude uvek u kontaktu sa kožom osobe koju masirate. Kontakt sa kožom se održava neprekidno a dlanove prevlačite od vrha ramena do krsne kosti, zatim preko kukova i nazad do ramena. Obe ruke pokrećite zajedno u istom smeru ili izvodite pokrete u suprotnim smerovima. Nakon završenog početnog efleraža postavljamo jedan dlan na lopaticu osobe koju masiramo. Koren drugog dlana postavite na bedrenu kost i polako istežite tu stranu leđa tako što ćete šake pokretati u suprotnom smeru jednu u odnosu na drugu. Ponovite isti pokret sa druge strane kičmenog stuba. Sledi postavljanje šaka jednu na drugu i dlanom primena pritiska na leđa od ramena ka krsnoj kosti, Ponavlja se isti pokret sa druge strane kičmenog stuba. 

Kako masirati leđa?

Sledi masaža leđa sa korišćenjem svoje podlaktice. Mišićavi deo podlaktice postavite na gornji deo leđa. Podlaktica ima veću površinu nego dlan tako da se stvara veći osećaj prijatnosti osobi koju masirate. Opustite ručni zglob i nemojte “zaključati” rameni pojas. Polako klizite svojom podlakticom niz leđa i završite pokretom podlaktice ka sebi kada stignete do struka osobe koju masirate. 

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA MASAŽA CELOG TELA

Snapshot-i

POGLEDAJTE VIŠE O OSNOVAMA MASAŽE

DSCN8013