Select Page

MASKA OD GLINE - delovanje glinene maske na kožu

Maska od gline

Maska od gline – Kada su bolesne životinje traže zemlju sa glinom u koju zaranjaju povređeni deo tela i nikada se ne prevare u kvalitetu gline koju pronalaze. Već vekovima glina pomaže u izlečenju. O lekovitim svojstvima gline pisao je još otac medicine Hipokrat. On je opisao više načina njene primene u vreme tadašnjih vojnih pohoda, kada su vojnici oboljevali od dizenterije, tifusa i raznih infekcija i lječili se pijući rastvor gline. Kasnije je medicina potvrdila da glina ima lekovita svojstva i da podstiče odbrambene mehanizme organizma.

Maska od gline: SASTAV

Zelena glina je prirodna materija koja sadrži mnoge mineralne soli i oligoelemente. U glini ima silicijuma, aluminijuma, kalijuma, kalcijuma, natrijuma, magnezijuma, srebra, željeza, olova i bakra. Proizvodi se u granulama ili finom prahu a u zavisnosti o sastavu i boji može biti zelena, crvena, žuta, plava i bela.

Maska od gline: DELOVANJE

Glina deluje iznutra i spolja. Ona je “zemlja koja se jede odnosno pije”, koliko god to zvučalo neukusno.

Glina upija, drenira a zatim eliminišea nečistoće iz tkiva, krvi i limfe. Toliko očisti organizam da se izgubi i neugodan miris znoja. Pojačava obrambeni mehanizam organizma i bori se protiv bolesti koje su nastale kao posledica slabog imuniteta.

Poboljšava crevnu floru te tako omogućava bolju apsorpciju hrane, regenerise stanice, tkiva i organe, snabdeva ih vitalnom energijom, pomaže zarastanju rana, uspostavlja radiokativnu ravnotežu u organizmu tako da povećava smanjenu radioaktivnost a apsorbira preveliku. Posebno se preporučuje između ili nakon zračenja stavljanjem na  obolelo mesto.

Unoseći je u organizam, povećava se otpornost na sve otrove.
Koristi se kod mnogih bolesti, naročito kod arterioskleroze, anemije, oboljenja disnih puteva, infekcija koli bakterijama, crijevnih oboljenja, trovanja, čira, viška želučane kiseline, kod bolnih menstruacija, promjena na koži i opadanja kose.

Koristi se i u kozmetici kao maska za lice i pakovanje za kosu u kombinaciji sa maslinovim, bademovim ili uljem pšeničnih klica.

 

Preporuka za kućnu negu:

Purity Oil control maska od gline:

svojstva: duboko čisti, prirodo pilinguje i hrani kožu. Maska absorbuje toksine i mrtve ćelije kože pretvarajući ih u nove. Ostavlja sjajan film na koži. Namenjena je aknoznoj koži.

uputstva: nanosi se četkicom u tankom sloju. Koristi se u toku medicinskog kozmetičkog tretmana. Deluje od 5 do 7 minuta. Uklanja se natapanjem kozmetičkim sunđerima i mlakom vodom a zatim skidanjem.

sastav: zelena glina – sadrži preko 25 esencijalnih minerala formiranih u hemijskim procesima unutar tla. Supstanca je sa negativnim elektronskim punjenjima zbog čega mnogi toksini u koži i telu imaju pozitino elektronsko punjenje koje ih privlači i samim tim čisti kožu. Bela prirodna glina – bogata mineralna supstanca koja se koristi kao absorbent masnoće i toksina. Med –antisepticko i antibakterijsko dejstvo. Sadrzi 30 tipova flavonoida – ubica klica. Alantoin daje mekoću i glatkoću koži, hidrataciju i pomaže obnavljanje ćelija kože. Prirodni glicerin – kokos, palma – pomaže održavanje hidratacije kože. Ulje geranijuma pomaže u tretiranju akni, infekcija i iritacija. Ulje lavande – utiče na snažnu imunizaciju kože. Triklosen je sintetički kompleks sa anti kličnim, gljivičnim i virusnim karakteristikama. Vitamin E je moćan antioksidans koji pomaže u prevenciji ranih znakova starenja izazvanih pušenjem, radijacijama, otrovima i zagađenjima. Kokosovo ulje pomaže koži kod iritacija i u prevenciji od isušivanja.

 

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR

ultrazvuk za lice

POSTANI PROFESIONALNI KOZMETIČAR

_MG_6569