Select Page

Masaža vrata, lica i dekoltea - sastavni deo kompletne nege čoveka

Masaža vrata, lica i dekoltea 

Masaža vrata, lica i dekoltea. Neophodno je da se pravilno tretiraju predeli vrata, lica i dekoltea i svaki tretman je izuzetno pogodan za organizam. Ovakva vrsta masaže utiče blagotvorno na čitav organizam. Masažu možemo uvrstiti u kompletnu negu čoveka i njen značaj se najviše ogleda u efikasnosti za opuštanje. Od davnina ona ima isceliteljsko dejstvo i neophodna je zbog stabilnosti fizičkog i emocionalnog zdravlja ali takodje utiče i na duhovno stanje organizma. Kvalitetnom primenom ove veštine uspostavlja se ravnoteža tela, uma i duše.

Kada gledamo sa aspekta medicine, ima veoma preventivno dejstvo jer sprečava nagomilavanjei širenje štetnih materija i viška vode. Ako osećate napetost tu vam masaža može pomoći jer ima za zadatak da prepozna uzroke stresa i preventivno deluje na organizam.
Kada je reč o masaži lica, ona je postala deo mnogih kozmetičkihtretmana. Pre nego što pristupimo masaži lica neophodno je da tretman počnemo čišćenjem lica a potom se nastavlja pilingovanjem. Kada se uklone sve nečistoće može se primeniti masaža lica. 

Odlična tehnika koja se može primeniti kod masiranja čela je “grabuljanje”. Pokrećemo prstima gore-dole od obrva do linije kose i potom nazad. Najbolje je raditi obema rukama i u neizmeničnim pravcima. Masiranje slepoočnica je nezaobilazno. Stavite vrhove kažiprsta i srednjeg prsta zajedno na slepoočnice klijenta. Pravite lagane, sitne kružne pokrete preko slepoočnica. Tu se zadržite neko vreme održavajuči fin, ritmičan tempo. Eksperimentišite sa različitim nivoima pristiska i pitajte klijenta da li mu masaža prija. Masaža lica i glave podrazumeva i masažu ušiju. Palcem i kažiprstom uhvatite ušne resice – palac napred a kažiprst pozadi. Nežno trljajte resicu između prstiju tako da se stvori prijatna toplina. Postepeno se krećite celim rubom uha na isti način. Nežno povlačenje resica ka ramenima klijenta takođe veoma može prijati.

Saznajte o važnosti ostalih masaža

Pogledajte kako se radi hladna masaža