Select Page

Kako se radi masaža stomaka

Kako se radi masaža stomaka

Naporna i brza svakodnevica svakog čoveka iziskuje i potrebu za odmorom. Medjutim često ljudi ne znaju na koji način da se relaksiraju u potpunosti.
Odmor i opuštanje mogu biti trenutni ali veoma efektni ako ste u rukama profesionalaca. Dobru stimulaciju organizma možete postići masažom na bilo kom delu tela. Dodiri sa dovoljno dobrim pritiskom tokom masiranja tretiraju odredjene tačke u telu. Takozvani meridijani predstavljaju vodeće tačke tokom masiranja. Ako konkretno uzmemo u obzir predeo stomaka i način tretiranja tog područija, tu su pravila malo izmenjena.
Kako se radi masaža stomaka? Prvi koraci obuhvataju pogladjivanje što znači zagrevanje površine kože i nanošenje preparata što vas lagano uvodi u proces masaže. Nakon toga pokreti tokom masiranja su u obliku kvadrata tretirajući limfne čvorove. To podstiče bolji rad unutrašnjih organa i imate osećaj rasterećenja.
Kako se radi masaža stomaka? Preporučuje se osobama koje imaju usporen organizam i pomaže kod menstrualnih problema kao i problema sa probavom. Trajanje masaže je u proseku oko dvadesetak minuta.
Kako se radi masaža stomaka? U predelu stomaka može se izvoditi tretman elektrostimulacije mišića koja ima za cilj jačanje i zatezanje trbušnih mišiće pa samim tim skida masne naslage. Elektrostimulacija se preporučuje i do dva puta nedeljno a rezultati su vidljivi veoma brzo. Radi se paketu od deset tretmana a nakon petog tretmana primetićete zategnutost mišića.