Select Page

MASAŽA TOPLOM ČOKOLADOM - sa nastave na kursu masaže

Masaža toplom čokoladom

Masaža toplom čokoladom? Zašto da ne? 🙂

Masaža je veoma blagotvorna za organizam i sva čula i može se naći u raznim oblicima. Od klasične relaks masaže, preko terapeutske, sportske, energetske, antistres, kraljevske masaže i mnogih drugih. Masaža toplom čokoladom je jedna od njih a spada u grupu relaks masaža tj. masaža za opuštanje. Na ovom času, polaznici kursa za profesionalne masere su praktično primenili ovaj tretman. Čokolada je poslastica za koju retko ko može reći da mu nije omiljena. Pored svog slatkog ukusa ima i opojan miris. U ovoj masaži on svakako igra veliku ulogu u opuštanju tela i duha. Ovakav tretman posebno prija u hladnim zimskim danima. Ukoliko uživate u čokoladi a ne želite da imate koji kilogram viška birajte crnu čokoladu ili jednostavno birajte – masažu toplom čokoladom. 

Masaža toplom čokoladom blagotvorno utiče i na krvalitet kože zbog svojih hranljivih sastojaka. Kakao –  glavni sastojak preparata, sadrži polifenole koji vezuju slobodne radikale i neutrališu ih, štiteći kožu od preranog starenja. Aminokiseline, neophodne za očuvanje dobrog zdravlja, utiču na stvaranje serotonina – tzv. hormona sreće, kao i endorfina koji ublažavaju bolove. Sastojci čokolade daju sjaj koži i podstiču stvaranje kolagena, a pored toga uklanjaju fleke od ožiljaka ili sunca.

Masaža toplom čokoladom se primenjuje u toploj, zatamnjenoj prostoriji i pod svetlošću sveća. Preporučuje se lagana instrumentalna muzika koja ne ometa klijenta. Čokolada se zagreva u posudi sa toplom vodom a zatim i među dlanovima. Masaža toplom čokoladom traje sat vremena i njome se masira celo telo. Preparat koji smo mi koristili na nastavi koža potpuno upija tako da tuširanje nije neophodno. Na koži ostaje predivan miris čokolade i veoma meka, nahranjena koža. Idealna je masaža za parove u sklopu celokupnog spa paketa. Nakon ovog kursa polaznici mogu unaprediti svoje znanje na kursu za profesionalne masere II nivo i kursu za anticelulit program. 

POGLEDAJTE VIŠE O TRETMANU ZA MRŠAVLJENJE

masaža toplom čokoladom

POGLEDAJTE VIŠE O ČASU NA PRIMENJENOJ KOZMETOLGIJI

primenjenoj kozmetologiji

POGLEDAJTE VIŠE O TRANSFORMACIJI PRIRODNOG NOKTA

transformacija prirodnog nokta