+381607237853 akademija.purity@gmail.com

MASAŽA BEBINOG STOPALA

MASAŽA BEBINOG STOPALA

Masaža bebinog stopala ili refleksologija je veoma stara grana tradicionalne medicine, koju vekovima poznaju i primenjuju narodi zemalja Dalekog Istoka i Egipta, kao i Indijanci. Američki stručnjaci su prvi shvatili njen značaj, pa su sakupili i obradili drevna iskustva, tako se refleksologija već dugi niz godina primenjuje i širom Evrope i Amerike.

Refleksologija predstavlja posebnu vrstu stimulacije određenih tačaka na telu, u želji da se poboljšanja zdravstveno stanje.

Refleksologija stopala podrazumeva pritisak na određene tačke i zone na stopalu, sa ciljem  da time utičemo na druge delove tela i stanje tela u celini.

Refleksologija za bebe

Ovakav tretman radi se i odraslima ali razlika u tretmanu odraslih i beba je u projekciji delova tela na stopalima – u šemi.

Pritisak treba da bude prijatan, kružni, u mestu gde želimo da delujemo, ni da golica, a ni prejak. Kod beba tretman traje nekoliko minuta, a može da se ponavlja više puta u toku dana. Refleksologija bebe se može primenjivati na bilo kom mestu, kada su vam dostupna stopala vaše bebe.

Refleksologija može da se radi čak i preko čarapica, a možemo koristiti i bebi kremu ili ulje, kada smo kod kuće.

Masažom stopala kod beba bićete sigurni da ste prešli preko svih zona, samim tim ste tretirali celo telo i doveli ga u ravnotežu.

Ukoliko, recimo, vaša beba ima grčeve, možete obratiti više pažnje na zonu stomaka i tu više primenjivati pritisak i to na deo stopala na kome se prema šemi, nalazi zona stomaka.

Refleksologija može biti korisna u situaciji kada želite da smirite dete svojim dodirom ukoliko plače i to dodatnim masiranjem središnjeg dela stopala, gde se po šemi nalazi solarni pleksus.

U pomoć pri nicanju bebinih zubića može da priskoči masaža svakog prsta na stopalu, važno je obratiti pažnju na svaki od njih.

Masaža prstića i pritisak sa donje strane se preporučuje i u situacijama kada bebi curi nos ili šmrcka bez prestanka. Tada možete proširiti pritisak i na jastučiće koji se nalaze ispod prstića.

Redovnom primenom masaže stopala vaša beba će uživati u vašem dodiru, lepše će spavati, vremenom ćete primetiti kako će se bliskost među vama povećava, kako bolje razumete signale kojima beba komunicira sa vama, čak i od njenih prvih dana.

Refleksologija stopala kod bebe ne može da zameni odlazak lekaru, ukoliko vaša beba ima zdravstvenih tegoba, ali će pomoći i olakšati neke tegobe.

Refleksološka mapa – ŠEMA  ZA BEBE :

 

TROGODIŠNJE STUDIJE ZA WELLNESS I SPA TERAPEUTA

VIDI OVDE

AKUPRESURA - KINESKA TRADICIONALNA MEDICINA

AKUPRESURA

VIDI OVDE