Select Page

PREDSTAVLJAMO VAM: Marina Makijević, profesor na Akademiji Purity

Marina Makijević

Marina Makijević, profesor na Akademiji Purity. Predmeti: Crtanje i slikanje sa istorijom umetnosti, Istorija kostima.

Recite nam nešto više o svom obrazovanju.

“Završila sam srednju Dizajnersku školu i Šumarski fakultet, smer Pejzažna arhitektura.”

Kakva su Vaša iskustva u predavačkom radu?

“Na Akademiji Purity predajem već 5 godina, prvo kao asistent a posle kao profesor. Predajem na predmetima Crtanje i slikanje sa istorijom umetnosti i Istorija kostima.”

Kakva su Vaša iskustva na Akademiji Purity?

“Iz generacije u generaciju pojavljuju se jači i slabiji kapaciteti studenata. Tačnije, njihove crtačke sposobnosi. Moja predavanja prilagođavam prema svakoj generaciji i trendovima koji su prisutni. Trudim se da izađu sa osnovnim znanjem a studenti koji požele više znanja, uvek nudim dodatnu literaturu.”

 

Kako su koncipirana Vaša predavanja?

“S obzirom da predajem umetničkom smeru, trudim se da 70% vremena bude praktičan deo, dosta crtanja, slikanja i naravno 30% teorije. Jako mi je bitan estetski momenat, prezentacija radova i samih studenata.”

Pitali smo studenta Irenu Novaković, kakav je profesor Marina Makijević:

“Ja sam Irena Novaković, student druge godine Akademije Purity. Kroz dvije godine prelaženjem raznovrsnih dijelova iz oblasti istorije umjetnosti i kostima sam lično stekla opširnije znanje u oblastima, meni značajnim za bolje razumevanje i razvijanje buduće struke. Omogućilo mi je i lakše snalaženje i prilagođavanje datoj situaciji kroz film i pozorište. Profesor Marina Makijević potencijalno kroz umetnički način primjene rada, omogućava lakše prelaženje i shvatanje dobrog gradiva. Ispiti i kolokvijumi koji zahtevaju osnovno znanje. Korektno ocenjivanje od strane profesorke.”

POSTANI MAKEUP ARTIST

Danijel Đurić i Indy

INFORMIŠI SE O STUDIJAMA

nakon trajne šminke