Select Page

MENDELIČA KISELINA - kiselina gorkog badema, terapija za masnu i problematičnu kožu

Mandelična kiselina

Mandelična kiselina spada u hemijske pilinge. Hemijski pilinzi su jedna od najstarijih metoda ulepšavanja.Izvode se različitim hemijskim supstancama i mogu se primeniti kod najrazličitijih indikacija: starenje, akne, fleke, Rozacea i ostalo. Obično se izvode s’ jeseni, jer je koža nakon pilinga osetljivija na sunce!

Mandelična kiselina je:

alfa-hidroksilna kiselina, koja se dobija od gorkog badema! Zato što ima dobro antibakterijsko delovanje, dugo se u medicini koristila u terapiji bakteriskih infekcija mokraćnih puteva!
Njeno dejstvo na kožu je antibakterijsko i protivupalno, a zato što odmah uklanja istrošene i devitalizovane ćelije sa površine kože, tretman mandeličnom kiselinom se svrstava u tretmane sa instant rezultatom, nakon kojih koža odmah izgleda čisto i blistavo!

Njeno antibakterijsko dejstvo se sada najviše koristi u terapiji masne i problematične kože i kože sa aknama, a u poslednje vreme, najčešće se koristi kao tretman izbora u lečenju Rozacee!

Pacijenti sa Rozaceom su u početku veoma skeptični kada im se predloži hemijski piling, ali su uglavnom prijatno iznenadjeni i dobrom podnošljivošću i rezulatima pilinga!

Mandelična kiselina, zbog velike molekularne težine, izaziva minimalnu iritaciju tokom i nakon tretmana i karakteristično je da  je peckanje tokom nanošenja rastvora na kožu minimalno, a najčešće u potpunosti izostane, što nije slučaj sa ostalim hemijskim pilinzima.

Osim na površinu kože, mandelična kiselina deluje i dubinski, tako što stimuliše ćelijsku regeneraciju i stvaranje novog  kolagena, čime koža dobija mladji, lepši i sjajniji izgled.

Posebno je pogodna kao anti age tretman kod tamnije kože i osetljive kože sklone crvenilu, jer se tamne kože ne smeju tretirati svim hemijskim pilinzima, zbog mogucnosti nastanka izraženih fleka, a preosetljive i sklone crvenilu, jer im je ovo jedini način da pod kontrolu stave i crvenilo i starenje!

  • idealna za ostarelu, hiperpigmentisanu i masnu kožu
  • bezbedna je i daje odlične rezultate
  • ima antiseptčko dejstvo
  • stimuliše remodulaciju tkiva
  • stimuliše sintezu kolagena
  • posebno se preporučuje za zrelu, a problematičnu kožu kao i za Rozaceu

Koliko je tretmana potrebno, koja je dinamika izvodjenja i kad se vide rezultati?

Tretmani se rade u seriji od 4 tretmana, sa razmakom ne kraćim od 14 dana. Prvi rezultat se primećuje već nakon prvog tretmana.

Neposredno pre izvodjenja svih tretmana obavlja se konsultativni pregled, na kome klijent mora dobiti sve neophodne informacije o toku i rezultatima tretmana. Takodje, moramo detaljno biti upoznati sa ličnom anamnezom i imati potpuni uvid u stanje kože i očekivanja klijenta. Ukoliko ipak postoje bilo kakvi razlozi da se ovakav tretman ne radi, klijent će dobiti detaljne informacije zašto i koje su alternative.

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR

zimska nega kože

UNAPREDI SVOJE ZNANJE KOZMETIČARA

zimska nega kože