+381607237853 akademija.purity@gmail.com

ŠTA JE MAKEUP TUTORIAL? - praktičan ili nepraktičan način učenja?

Šta je makeup tutorijal?

Šta je makeup tutorijal? Tutorijal u bilo kojoj oblasti je vrsta učenja koja podrazumeva tutora koji prati učenika kroz proces učenja. On pokazuje, nadgleda i sugeriše korekcije sve do krajnjeg rezultata, to jest kraja učenja. Danas, u doba interneta druge generacije, čini se da sve možemo naučiti gledanjem video tutorijala na sajtovima kao što su YouTube, Vimeo i ostali koji prikazuju ovakve sadržaje. Međutim današnja forma video tutoriala nema komponentu koja je mnogo bitnija od prikazivanja, a to je proces praćenja i korekcije pa krajnji rezultati često izostaju.

Mnoge devojke će nakon što su odgledale makeup tutorijal na YouTubu pomisliti da mogu takvu šminku rekreirati na svom oku, ali se ubrzo razočaraju i ne znaju tačan razlog tome što njihova šminka ne izgleda kao ona na prikazanom videu. Zato se često ovakvi pokušaji osim razočarenjem završavaju i odustajanjem od svakog daljeg pokušaja da se ovaj poduhvat ponovi.

Osim što današnji makeup tutorijal nema višu svrhu da poduči on ima ulogu da promoviše određeni trend ili da proda određeni proizvod ili uslugu. Ne samo da mu fali najbitniji deo tutorijala koji je posmatranje i korekcija već tutori sa  namerom prikrivaju određene korake podučavanja kako bi video bio ponovo odgledan i tako imao veći broj prikaza.

U konkretnom slučaju je to kod šminke na očima. Ona je i najčešći tutorijal na internetu pa će često beauty vlogeri, u ovom smislu tutori propustiti da napomenu da ova šminka može drugačije izgledati na vašem obliku oka takođe i svaka tehnika ne može lepo izgledati na svakom obliku oka.

Sa te strane nema mesta razočarenju već ukoliko vam ne uspe da se našminkate prema jednom tutorijalu nastavite da tražite i da pokušavate različite tehnike dok ne nađete onu koja najbolje odgovara vašem oku ako pak želite da postanete profesionalni šminker tutorijali nisu mesto koje vam mogu pružiti sve potrebne informacije. Kako bi ste znali da našminkate bilo koje oko  tehnologija neće biti u stanju da zameni tutora koji će nam gledati vaš rad i davati vam povratne informacije vašem napretku, davati vam smernice i korekcije i veće izazove tokom vašeg napretka. Ukoliko želite da postanete profesionalni šminker najbolje odaberite obuku kod predavača koji će biti u stanju da vam posveti vreme i da prave savete za učenje.

NAUČI TEHNIKE ŠMINKANJA LICA

21984246_10213681249722025_1648875058_n

KLIKNI OVDE

POSTANI MAKEUP ARTIST

makeup artisti

KLIKNI OVDE