+381607237853 akademija.purity@gmail.com

MADEROTERAPIJA

MADEROTERAPIJA

Maderoterapija je tehnika dubinske masaže tkiva koja koristi anatomski oblikovane drvene instrumente, popularno zvane OKLAGIJE. Temelji se na drevnoj orijentalnoj tehnici manipulacije drvetom koja se praktikuje vekovima, a svoje korene vuče iz Kolumbije. Sam naziv potiče od španske reči “madera“ koja znači “drvo“ i nastavka  “terapija“ koja znači lečenje. Bukvalno prevedeno značenje bi bilo lečenje drvetom.

Maderoterapija je namenjena osobama sa disproporcionalnim, lokalizovanim masnim naslagama, viškom vode, toksinima u potkožnom tkivu, borama i celulitom. Ova masažna tehnika je vrhunska alternativa običnoj masaži za klijente sa vidljivim celulitom, jer izvanredno poboljšava proporcije tela i izgled kože na tretiranim oblastima. Maderoterapija uništava nagomilane masnoće i toksine, a istovremeno ubrzava metabolizam, uklanja toksine iz organizma i unapređuje celokupno zdravlje. Terapija pomaže redefinisanju kontura tela, smanjuje celulit i olakšava gubitak težine. Drvene oklagije omogućavaju primenu pritiska koji pojačava raspad debelog i fibroznog celulita, kako bi se prirodno eliminisao zajedno sa drugim toksinima.

Tehnika maderoterapije podrazumeva niz pokreta koji se ponavljaju, uz korišćenje više od 5 različitih drvenih instrumenata. Na ovaj način dolazi do aktivacije limfnog sistema i oslobađanja akumuliranih toksina u telu, što podstiče sagorevanje masnih naslaga. Celulit je uništen, oticanje kože se smanjuje, a sindrom narandžine kore nestaje. Koža je zategnuta i ravna.

PREDNOSTI MADEROTERAPIJE

– Pozitivno utiče na cirkulaciju krvi i prokrvljenost tkiva
– Uništava celulit
– Pospešuje protok limfe i izbacivanje štetnih supstanci iz organizma
– Stabilizuje i optimizuje tonus kože i mišića
– Zateže kožu
– Poboljšava produkciju materija, koje su neophodne za bolji kvalitet kože
– Revitaizuje i reaktivira nervni sistem
– Pospešuje opuštanje i reguliše energetske centre
– Smanjuje masne naslage (lokalno)
– Ojačava imuni sistem
– Brzi i vidljivi efekti

*Preporučuje se najmanje dve serije od po 10 tretmana, s obzirom da najčešće u petom tretmanu celulit izbija na površinu. Najbolji rezultati se postižu ukoliko se tretmani rade svaki dan u periodu od 10 dana, ali postoji mogućnost i da se tretmani izvode svaki drugi dan. Tretman traje 45minuta.

ISTRAŽIVANJE

Odabrano je 4 klijenta sa celulitom trećeg stepena. U periodu od 10 dana, uzastopno im je rađena maderoterpija (10 tretmana). Posle 10 dana vidljivi su rezultati.

I ISPITANIK

Kod prvog ispitanika je prisutan treći stepen celulita na zadnjoj loži. Koža je izgledala kao kora narandže. Na drugoj slici, nakon 10 tretmana uočava se razlika. Koža je zategnutija i čvršća, celulit je manje vidljiv, obim gluteusa i butina se promenio. Uključena je fizička aktivnost i veći unos vode.

II ISPITANIK

Kod ovog ispitanika je isti slučaj kao i kod prethodnog. Vidi se jasna razlika posle 10 tretmana. Tokom tretmana je korišćen anticelulit gel/ulje koji pospešuje cirkulaciju i poboljšava brže razbijanje celulita. Obim butina se smanjio, poboljšan je turgor i elastičnost kože, koža je čvršća. Kod ovog klijenta nije bila uključena fizička aktivnost, samim tim je proces bio sporiji nego kod prethodnog.

III ISPITANIK

Kod ovog ispitanika je rezultat najbolji i najvidljiviji. Koža je mlada, zategnutija pa je samim tim i rezultat bolji. Osoba je fizički bila aktivna, pila je dosta tečnosti. Obim butina je smanjen. Gluteus je zategnutiji i podignutiji. Kod ovog klijenta je prisutan celulit drugog stepena, samim tim je proces bio brži i lakši.

IV ISPITANIK

Kod ovog klijenta je prisutan celulit drugog stepena. Koža je zategnutija, obim butina je smanjen kao i obim gluteusa i stomaka. Nije uključena fizička aktivnost pa je napredak bio sporiji nego što je prognozirano.

*Kod svih ispitanika je rađen isti tretman, istog intenziteta i iste dužine trajanja. Kod svih ispitanika se primećuje razlika i pozitivam uticaj maderoterapije. Kod onih koji su se pridržavali kućne nege efekat je bolji, a kod onih koji nisu, efekat je manji od očekivanog.

ZAKLJUČAK

Procenat efikasnosti maderoterapije je 100%. Zavisi od klijenta da li će biti tih punih 100% ili manje. Ukoliko se klijent ne pridržava higijensko-dijetetskog režima i ukoliko ne uključi fizičku aktivnost i veći unos vode, onda će efikasnost i rezultati maderoterapije biti smanjeni za 30%. Maderoterapija nije magični tretman kojim će se promeniti izgled tela. Potrebno je zalaganje klijenta i dosledno praćenje uputstva od strane kozmetičara, koja se tiču kućne nege. Ako se pridržava svega imaće 100% pozitivan efekat i biće zadovoljan.

 

 

Seminarski rad

Predmet: Coaching

Tema: Maderoterapija

Profesor: Željko Stanojvić

Student: Anastasija Jolović

Beograd, 2019

 

 

 

TROGODIŠNJE STUDIJE ZA WELLNESS I SPA TERAPEUTA

best-spa

VIDI OVDE

VIŠE INFORMACIJA NA TELEFON

OVDE