Select Page

MADEROTERAPIJA

MADEROTERAPIJA

Maderoterapija je tehnika dubinske masaže tkiva koja koristi anatomski oblikovane drvene instrumente, popularno zvane OKLAGIJE. Temelji se na drevnoj orijentalnoj tehnici manipulacije drvetom koja se praktikuje vekovima, a svoje korene vuče iz Kolumbije. Sam naziv potiče od španske reči “madera“ koja znači “drvo“ i nastavka  “terapija“ koja znači lečenje. Bukvalno prevedeno značenje bi bilo lečenje drvetom.

Maderoterapija je namenjena osobama sa disproporcionalnim, lokalizovanim masnim naslagama, viškom vode, toksinima u potkožnom tkivu, borama i celulitom. Ova masažna tehnika je vrhunska alternativa običnoj masaži za klijente sa vidljivim celulitom, jer izvanredno poboljšava proporcije tela i izgled kože na tretiranim oblastima. Maderoterapija uništava nagomilane masnoće i toksine, a istovremeno ubrzava metabolizam, uklanja toksine iz organizma i unapređuje celokupno zdravlje. Terapija pomaže redefinisanju kontura tela, smanjuje celulit i olakšava gubitak težine. Drvene oklagije omogućavaju primenu pritiska koji pojačava raspad debelog i fibroznog celulita, kako bi se prirodno eliminisao zajedno sa drugim toksinima.

Tehnika maderoterapije podrazumeva niz pokreta koji se ponavljaju, uz korišćenje više od 5 različitih drvenih instrumenata. Na ovaj način dolazi do aktivacije limfnog sistema i oslobađanja akumuliranih toksina u telu, što podstiče sagorevanje masnih naslaga. Celulit je uništen, oticanje kože se smanjuje, a sindrom narandžine kore nestaje. Koža je zategnuta i ravna.

PREDNOSTI MADEROTERAPIJE

– Pozitivno utiče na cirkulaciju krvi i prokrvljenost tkiva
– Uništava celulit
– Pospešuje protok limfe i izbacivanje štetnih supstanci iz organizma
– Stabilizuje i optimizuje tonus kože i mišića
– Zateže kožu
– Poboljšava produkciju materija, koje su neophodne za bolji kvalitet kože
– Revitaizuje i reaktivira nervni sistem
– Pospešuje opuštanje i reguliše energetske centre
– Smanjuje masne naslage (lokalno)
– Ojačava imuni sistem
– Brzi i vidljivi efekti

*Preporučuje se najmanje dve serije od po 10 tretmana, s obzirom da najčešće u petom tretmanu celulit izbija na površinu. Najbolji rezultati se postižu ukoliko se tretmani rade svaki dan u periodu od 10 dana, ali postoji mogućnost i da se tretmani izvode svaki drugi dan. Tretman traje 45minuta.

ISTRAŽIVANJE

Odabrano je 4 klijenta sa celulitom trećeg stepena. U periodu od 10 dana, uzastopno im je rađena maderoterpija (10 tretmana). Posle 10 dana vidljivi su rezultati.

I ISPITANIK

Kod prvog ispitanika je prisutan treći stepen celulita na zadnjoj loži. Koža je izgledala kao kora narandže. Na drugoj slici, nakon 10 tretmana uočava se razlika. Koža je zategnutija i čvršća, celulit je manje vidljiv, obim gluteusa i butina se promenio. Uključena je fizička aktivnost i veći unos vode.

II ISPITANIK

Kod ovog ispitanika je isti slučaj kao i kod prethodnog. Vidi se jasna razlika posle 10 tretmana. Tokom tretmana je korišćen anticelulit gel/ulje koji pospešuje cirkulaciju i poboljšava brže razbijanje celulita. Obim butina se smanjio, poboljšan je turgor i elastičnost kože, koža je čvršća. Kod ovog klijenta nije bila uključena fizička aktivnost, samim tim je proces bio sporiji nego kod prethodnog.

III ISPITANIK

Kod ovog ispitanika je rezultat najbolji i najvidljiviji. Koža je mlada, zategnutija pa je samim tim i rezultat bolji. Osoba je fizički bila aktivna, pila je dosta tečnosti. Obim butina je smanjen. Gluteus je zategnutiji i podignutiji. Kod ovog klijenta je prisutan celulit drugog stepena, samim tim je proces bio brži i lakši.

IV ISPITANIK

Kod ovog klijenta je prisutan celulit drugog stepena. Koža je zategnutija, obim butina je smanjen kao i obim gluteusa i stomaka. Nije uključena fizička aktivnost pa je napredak bio sporiji nego što je prognozirano.

*Kod svih ispitanika je rađen isti tretman, istog intenziteta i iste dužine trajanja. Kod svih ispitanika se primećuje razlika i pozitivam uticaj maderoterapije. Kod onih koji su se pridržavali kućne nege efekat je bolji, a kod onih koji nisu, efekat je manji od očekivanog.

ZAKLJUČAK

Procenat efikasnosti maderoterapije je 100%. Zavisi od klijenta da li će biti tih punih 100% ili manje. Ukoliko se klijent ne pridržava higijensko-dijetetskog režima i ukoliko ne uključi fizičku aktivnost i veći unos vode, onda će efikasnost i rezultati maderoterapije biti smanjeni za 30%. Maderoterapija nije magični tretman kojim će se promeniti izgled tela. Potrebno je zalaganje klijenta i dosledno praćenje uputstva od strane kozmetičara, koja se tiču kućne nege. Ako se pridržava svega imaće 100% pozitivan efekat i biće zadovoljan.

 

 

Seminarski rad

Predmet: Coaching

Tema: Maderoterapija

Profesor: Željko Stanojvić

Student: Anastasija Jolović

Beograd, 2019

 

 

 

TROGODIŠNJE STUDIJE ZA WELLNESS I SPA TERAPEUTA

best-spa

VIŠE INFORMACIJA NA TELEFON