+381607237853 akademija.purity@gmail.com

LOMI LOMI MASAŽA

Lomi lomi masaža

Poreklom sa Havaja, Lomi Lomi masaža predstavlja jedinstvenu metodu lečenja koju su praktikovali vračevi u drevnoj Polineziji.

Lomi Lomi deluje na unutrašnji i spoljni deo tela čime se postiže posebno duboki opuštajući uticaj. Kod Lomi Lomi masaže možete očekivati puno toplog ulja, pokreta dodirom i umirujuće muzike. Lečenje je namenjen lečenju svih pet čula uz korišćenje ritmičkih pokreta koji nalikuju kretanju kroz vodu.

Lomi lomi masaža se temelji na havajskoj filozofiji pod imenom Huna koja smatra da sve što postoji teži harmoniji i ljubavi. Havajski koncept ljubavi se temelji na ideji prihvatanja, naklonosti i opraštanja. Ovakav način lečenja Lomi Lomi masažom se naziva „ruke koje vole“. Deo ove relaksirajuće i duhovne terapije su i pokreti tzv. hula plesa koje maseri uključuju u tretman.

Prednosti Lomi Lomi masaže

Lečenje otklanja ne samo telesne blokade koje zarobljavaju protok energije, već i negativne emocionalne ideje ili obrasce koje pohranjujemo u telu. Stoga je terapeut taj koji svojim srcem i svojim rukama klijentu pruža duboko duhovno iskustvo. Havajski narod veruje da ideja ili verovanje mogu blokirati energiju što može dovesti do pucanja mišića. Lomi lomi omogućava opuštanje blokiranih delova tela usmeravajući energiju u novom pravcu. Zato Lomi Lomi nije samo fizičko iskustvo. Ona omogućava lečenje na mentalnom, emotivnom i duhovnom nivou.

Dugi kontinuirani pokreti se koriste za potpuno opuštanje uma i tela. Havajsko stanovništvo veruje da bi se lečenje trebalo odvijati na fizičkom, umnom i duhovnom planu jer su svi ovi nivoi našeg bića u potpunosti međusobno isprepleteni. Lečenje često počinje „trenutkom tišine“ koji može uključiti blagoslov ili molitvu. To prema tvrdnjama ljubitelja Lomi Lomi masaže doprinosi izlečenju.

Lomi lomi masažu karakteriše bliska povezanost između iscelitelja i klijenta pa biste ga / ju trebali upoznati sa zdravstvenim problemima. Terapeut će se na taj način znati orijentisati na konkretna mesta. To je sjajan način oslobađanja stresa i napetosti, smanjivanja hronične boli i umora, kao i zaceljivanja emocionalnih i fizičkih rana.

Havajskom masažom se postiže apsolutna relaksacija i harmonija duha i tela, pa je idealna za one koji su pod svakodnevnim stresom!

Masaža se izvodi u čistom, prijatnom i opuštajućem ambijentu, posebnim mešavinama prirodnih biljnih ulja i putera, gde se kao krajnji pozitivan efekat dobija okrepljeno telo i duša i vrhunski odnegovana koža!

Sve blagodeti havajske masaže teško da se mogu nabrojati i opisati, pa je najednostavniji način da se upoznate sa ovom tehnikom opuštanja i istovremene nege kože tela, prepuštajući se  stručnjaku za Havajsku masažu!

Tehnika sprovodjenja Havajske masaže je vrlo ozbiljna i precizna, tako da je pravilo da osoba koja izvodi masažu, mora imati Sertifikat, kojim se potvrđuje da ima neophodna znanja iz anatomije, osnova terapeutske masaže  i osnova psihologije.

KURS ZA PROFESIONALNOG MASERA zasniva se na praktičnoj obuci, u malim grupama polaznika, uz stručno mentorstvo

Kurs za profesionalnu masažu

VIDI OVDE

KURS KINEZIOTEJPINGA - terapeutska metoda koja pomoću jedinstveno dizajniranih elastičnih traka poboljšava funkcionisanje tkiva i fizioloških sistema

Kineziotejping

VIDI OVDE