+381607237853 akademija.purity@gmail.com

LEKOVITO DEJSTVO ULJA ČAJEVCA

Lekovito dejstvo ulja čajevca

Ulje čajevca je prirodni lek koji ima najrazličitije primene. Saznajte zbog čega je tako posebno i kako se koristi, a posebno kako eliminiše bubuljice. Lekovito dejstvo ulja čajevca naširoko je poznato, a evo i zbog čega…

Akne su samo jedan segment njegovog širokog dejstva. Gotovo da nema spoljašnjeg problema na kojem ga ne možete primeniti – bilo da je u pitanju bakterijska infekcija ili neka gljivična promena na koži. Ulje čajevca (ili tea tree oil kako ćete možda još naći) je moćan preparat koji ćete jednom probati i redovno koristiti.

Ovo eterično ulje dobija se od biljke čajevca ili čajnog drveta kako se ponegde naziva (Melaleuca alternifolia). Odmah da naglasimo da ovo nije ista biljka od koje se dobija većina čajeva kao što su zeleni čaj, beli, crni indijski – ruski čaj i slično.

Biljka čajevac poreklom je iz Australije i za potrebe lečenja koristili su je još stari Aboridžini. To je zimzelena biljka, igličastih listova i žbunastog oblika. Eterično ulje čajevca je moćan prirodni lek jer ova biljka sadrži veliku količinu aktivnih supstanci koje deluju kao lek protiv gljivica, bakterija, virusa i zato ima široku primenu.

Ulje čajevca se koristi samo za spoljašnju upotrebu. Iako ga neke kulture koriste i za internu upotrebu, to nije sasvim bezbedno pa ni mi ne preporučujemo.

Upotreba ulja čajevca i njegove prednosti:

  • Može da se koristi kao aromaterapija i svojevrstan prirodni parfem koji zasigurno neće da vam škodi svojim sastojcima.  Ipak, ulje čajnog drveta mnogo je poznatije po svom dejstvu na razne kožne infekcije.
  • Kada  koristite čisto ulje čajevca na koži, najbolje je da ga razredite sa nekim baznim uljem (na primer kokosovo). Uvek isprobajte tretman na nekom manjem delu kože kako biste utvrdili da li možete bezbedno da ga koristite.
  • Ulje čajevca ostavlja na koži efekat hlađenja. Rastvor od 5-10% obično ne izaziva iritacije, ali jači od toga može da izaziva. Ne koristite ga nikada na osetljivim delovima tela – sluzokoža, oči i slično.
  • Ulje od čajevca koristi se površinski za bubuljice, za kožne promene izazvane gljivicama i sve slične mikrobiološke probleme na koži kao što je šuga, atletsko stopalo, vaške.
  • Dobro je i protiv opekotina, ujeda insekata, protiv herpesa, ekcema, psorijaze, alergijskih reakcija na koži.
  • Ulje čajevca za bubuljice deluje antibakterijski pa na taj način sprečava uzrok nastanka bubuljica i mitisera. Kao i sa svakim antibiotikom, ne treba preterivati. Napravite neku rutinu u nezi.
  • Ukoliko imate bubuljice na leđima, dodajte nekoliko kapi ulja u svoju kupku. Rešićete problem sa aknama i dobiti aromatičnu kupku gratis. Oprez – ulje čajevca za bubuljice može učiniti lice osetljivim na UV zrake, pa po njegovom nanošenju izbegavajte duže izlaganje suncu.

 

 

Etarsko ulje čajevo drvo 10 ml - iz asortimana prodavnice Akademije Purity

Čajno drvo

VIDI OVDE

BLAGODETI MASAŽE ULJEM KONOPLJE

Blagodeti masaže uljem konoplje

VIDI OVDE