+381607237853 akademija.purity@gmail.com

BLAGODETI MASAŽE ULJEM KONOPLJE

Blagodeti masaže uljem konoplje

Konoplja se smatra prvom biljkom koju je čovek zasadio, a već hiljadama godina  je poznat njen lekoviti  učinak. Kao dodatak ishrani koristi se za ublažavanje raznih tegoba, a podjednako je korisna i u kozmetici. Osim toga, blagodeti masaže uljem konoplje privlače ljude da kroz upravo ovakve tretmane dobiju i terapeutski i kozmetički efekat.

Najbolji „čistač“ organizma

Konopljino ulje zbog svog specifičnog sastava i visoke koncentracije prirodnih antioksidanasa, nezasićenih masnih kiselina, vitamina i raznih drugih značajnih sastojaka, ima izrazito povoljan učinak na zdravlje organizma kad se uzima kroz hranu. Sprečava prebrzo starenje, jača imunitet , pridonosi razgradnji nezdravih masnoća u telu itd. Od svih hladno presovanih ulja, konopljino ulje je najbolji „čistač“ organizma.

To je jedino biljno ulje koje sadrži idealnu meru omega-3 i omega-6 nezasićenih masnih kiselina”.

Ulje iz organskog uzgoja

Njegova najvažnija karakteristika je da je dobijeno isključivo organskim uzgojem, te hladno presovanim postupkom kako bi postotak nezasićenih masnih kiselina bio što manji. Po procesu proizvodnje, ulja delimo na hladno i toplo presovana. U procesu hladnog presovanja ulja, masa zdrobljenih semenki ili plodova presuje se bez dodataka toplotne energije, na maksimalno 40-50 °C, te se odmah kroz sito grubo filtrira i sprema u boce.

Ovakva ulja su, intenzivnija po ukusu i dobija se manje, iz iste količine smese, nego kod  toplo presovanih ulja. Nakon prvog hladnog presovanja, dobija se ulje nativ i sadrži maksimalno 2% nezasićenih kiselina. Ako je taj postotak još niži, maksimalno 0,8% – govorimo o ekstra nativ ulju koje je prirodno, dobijeno direktno iz biljke, te je najboljeg kvaliteta.

Hrana za kožu

Kod nanošenja na telo u sklopu masaže, hladno presovano ulje konoplje ima izuzetno blagotvorni učinak na kožu i kosu. Dobre strane masaža su već odavno poznate, stoga su u ovom slučaju lekoviti i medijator i postupak. Konopljino ulje, kao hladno presovani ekstrakt iz ekološki uzgojenih semenki, je balansirani izvor nezasićenih masnih kiselina.

Sam postupak masaže je potpuno isti kao i kod svih drugih masaža, osim što je u ovom slučaju medijator za masažu konopljino ulje, koje se prilikom same masaže, postupkom utrljavanja, unosi u naš organizam, odnosno hrani i samu kožu.

Masaža bez zabranjenog THC-a

Vrsta konopljinog ulja koje se koristi u masaži, ne sadrži zabranjeni THC. Poznate su karakteristike učinka ulja od kanabisa, kao i razlog zašto je sam THC zabranjen. Međutim, tu treba dve stvari razdvojiti u karakteristici THC-a: jedno je kad se ulje kontrolisano uzima za rešavanje određenih zdravstvenih problema, a drugo je ako se koristi kao narkotik.

 

 

 

 

KURS SHIATSU MASAŽE - cilj Shiatsu masaže je stvoriti fizičku, mentalnu i duhovnu ravnotežu organizma

shiatsu massage

VIDI OVDE

Tretman termalnim blatom, toplim vulkanskim kamenjem ili neki treći - izbor je na vama - SALON AKADEMIJE PURITY

parafango

VIDI OVDE