+381607237853 akademija.purity@gmail.com

LEDENA KRALJICA - šminka i frizura Akademija Purity

Ledena kraljica

Ledena kraljica je bajka Hans Kristijena Andersena koja je prvi put objavljena 1845. godine. Bajka za tematiku ima borbu između dobra i zla kroz iskustvo dečaka i devojčice Gerde i Kaja.

Ledena kraljica – kraljica pahulja i “snežnih osa” putuje snegom i ledom kroz svet. Živi u ledenoj palati sa svojim ledenim statuama.

Kako ostvarenje ove poznate priče izgleda na modelima kompanije MissYu i kroz četkice naših umetnika pogledajte na slikama.

 

Više o smeru MAKEUP ARTIST pogledajte OVDE

Od davne 1845. godine kad je objavljena, Snježna je kraljica doživjela velik broj kazališnih i filmskih adaptacija kao i bezbroj reizdanja, slikovnica i animiranih filmova. No, Andersenova aktualnost ne jenjava ni u 21. stoljeću kad su, u moru sličnih suvremenih crtića, klasične bajke djeci pravo otkriće. Kvalitetna priča ispričana modernim jezikom animiranog filma oduševit će klince.

Djevojčica Irma bila je drugačija od ostale djece i zbog toga su joj se izrugivali i prozivali je vješticom. Ogorčena takvim ponašanjem Irma je bacila kletvu na svoju zemlju i zaledila sve one koji su joj se ikada narugali.  Ohola i željna apsolutne vlasti, stvorila je svoje snježno kraljevstvo. Plan su joj pak pokvarili dječak Kai i njegova sestra Gerda čiji je otac tvorac magičnog zrcala, najveće kraljičine prijetnje. Kraljica otima dječaka ni ne sluteći da je Gerda krenula na put kako bi se suočila s njom i spasila mu život.

Jedna od najčitanijih Andersenovih bajki ponovno je animirana i to u studiju ruskih umjetnika. Svevremena priča o borbi dobra i zla još uvijek nije nimalo izlizana i moglo bi se reći da je svojom slojevitom radnjom s naglaskom na pouku, modernija od mnogih suvremenih crtića koji se nerijetko predaju površnosti.

U potrazi za Kaiom, Gerda susreće zanimljivog trola koji baš kao i Olaf u Snježnom kraljevstvu, Pingvini u Madagaskaru i Malci u filmu o Gruu, preuzima ulogu humorističnog pratitelja glavnih junaka te iz svoje perspektive komentira radnju.

Zanimljivi detalji, legende o trolovima i životna priča Snježne kraljice otkrivaju se na mahove. Svaki od likova koje Gerda susreće upoznaje ju s nekim novim detaljem koji će je odvesti na pravi put. Također, svaki novi susret donosi zasebnu pričicu unutar samog crtića pa je djetetova pažnja okupirana u svakoj minuti.

Likovi, a poglavito Gerda, snažni su i neustrašivi, a crtić je topao i vrlo poučan.