+381607237853 akademija.purity@gmail.com

LARP Srbija – “Ogledalo tame”

LARP Srbija je organizovao događaj pod imenom “Ogledalo tame”. Lokacija: Banjička šuma – Bajfordova šuma. Opis ovog događaja započinje sa rečima: “Nova pretnja se nadvila nad Zapadne Zemlje. Bezoblični entiteti željni oblika i novih osećaja otvorili su prolaz ka našem svetu. Počeli su da uzimaju oblike osoba na koje su nailazili ili za koje su saznali da su na neki način bitne u svetu. Republika saziva sve zemlje regiona da pošalju hrabre i odvažne kako bi se pretnja rešila ali takođe i zbog veoma specifičnog problema….”

 

LARP Srbija sada postoji vec 10 godina, a aktivno se igra vise od 6 godina. Idejno LARP je u nasoj zemlji rodjen na samom kraju proslog veka, kada su se trojica entuzijasta sastali povezani zajednickim ciljem, da naprave nesto sto tada nisu ni znali da u svetu vec postoji pod imenom LARP. Jedan je bio zdusni ljubitelj manga kulture i zeleo je da je pretoci u fizicki dozivljaj, drugi je bio ponosni instruktor srednjevekovnog macevanja, arheolog i tad tek amaterski kovac i oklopar, a treci rekreativni macevalac i ljubitelj epske fantastike.

Veliki problem LARP-u u Srbiji predstavlja predrasuda vecine ljudi da je to detinjasta i neozbiljna igra, ali ni to ne sprecava one sa zeljom za LARP-om da ucestvuju, tako da imamo clanove od 14 do 50 godine starosti, od ucenika osnovnih skola preko studenata svih struka, majstora, inzinjera, nastavnika i direktora. Malo manje od pola su devojke i interesantno je da one najcesce ne igraju uloge carobnica ili druida, vec ratnika i barberijana.

LARP Srbija je sarađivao na ovom događaju sa makeup odsekom Akademije Purity. Na događaju sem kostima učesnici nose i maske različitih formi. Maske su pripremane i izlivane po meri učesnika nekoliko nedelja pre samog događaja. Neki od specijalnih efekata su rađeni na licu mesta: povrede, ožiljci, prelomi, krvarenje, probadanje i ostalo. 

ŽELIŠ DA UČESTVUJEŠ NA MAKEUP DOGAĐAJIMA?

zašto se žene šminkaju

POSTANI MAKEUP ARTIST

ŽELIŠ DA RADIŠ SPECIJALNE EFEKTE?

20170717_174211(0)

KLIKNI OVDE