Select Page

KURS NADOGRADNJE OBRVA-scene sa nastave

Kurs nadogradnje obrva

Kurs nadogradnje obrva postaje sve aktuelniji. Estetičari i kozmetičari su primetili da nadogradnja obrva postaje in i u Srbiji zahvaljujući edukatorki akademije Paoli Budimir i Akademiji Purity.

Kurs nadogradnje obrva

obiluje dinamičnim radom, zanimljivom atmosferom, potrebna je velika preciznost i naravno slušanje edukatora.

Ukoliko i vi želite da se bavite ovim poslom i zaradjujete kliknite ovde.

NA DONJIM FOTOGRAFIJAMA POGLEDAJTE SCENE SA DANAŠNJEG KURS NADOGRADNJE OBRVA

 

 

 

NADOGRADNJA OBRVA – INTERVJU SA PAOLOM BUDIMIR

Nadogradnja obrva intervju sa Paolom Budimir

Akademija: Šta te tacno zainteresovalo da se pocnes baviti nadogradnjom obrva?

Paola: Uvijek govorim da nema vece konture na licu od vlastitih obrva. One su najljepsi okvir na vasem licu. Takodjer je nevjerojatno koliko obrve utjecu na covjekov izgled. Kao esteticar i makeup artist se svaki dan suocavam sa losim obrvama. Vise razloga utjece na izgled obrva a to su razni problemi sa zdravljem poput bolesti stitne zlijezde,alopecije, razni poremecaji hormona,nedostatak vitamina,kozne bolesti te prijasnji trend precupavanja obrva. Mnoge zene su se zalijetale i cupale obrve do tanke linije sto je dovelo do slabijeg rasta dlacica. 

Zaista smatram da je ova metoda uz naogradnju kose i trepavica revolucionarna.

Akademija: Jel istina da klijentkinje prizeljkuju skoro duplo deblje obrve nego sto imaju?

Paola: Tako je. Mediji nam svakodnevno serviraju ljepotice iz showbiznisa poput Kim Kardashian, Care Delevingne i Selme Hayek koje su poznate po svojim prirodnim i gustim obrvama. Ne pratim trendove u svemu ali ovaj trend mi je zbilja drag jer su zene shvatile da je prirodno in. Vecina mojih klijentica su zaposlene zene sa malo vremena za sebe. Sugestirala sam im da naprave ekstenzije obrva i trepavica te da im nece trebati sminka jer ce im nadogradnje dovoljno upopuniti lice. Tako je i bilo. Ustanu iz kreveta, stave malo korektora i karmin i budu spremne za posao.

Akademija: Koliko traju ekstenzije obrva?

Paola: Ekstenzije obrva traju u prosjeku 2-4 nedelje. Znam da mnogima zvuci kratko ali na trzistu ne postoji jaci lepak koji smije da se lijepu na obrve i kozu.

Recimo da stavimo lepak koji koristimo za nadogradnju trepavica na obrve- vase obrve bi izgorile i dobili bi ste alergijsku reakciju. Puno cimbenika utjece na trajanje ekstenzija poput masne koze, lucenja sebuma, ljustenje koze… Poenta je da pratite upute koje vam je dao vas esteticar za dulje ocuvanje nadogradnje.

Akademija: Kako cuvati nadogradjene obrve?

Paola:  Obrve nemojte trljati i grubo se ophoditi prema njima. Vodootporne su sto znaci da se mozete slobodno umivati i kupati. Kad ih susite tapkajte peskirom, nemojte trljati. Izbjegavajte jake preparate koje sadrzavaju alkohol. Dok skidate sminku zaobidjite vase obrve. Ukoliko bas morate preci preko obrva uradite to sa blagim sredstvom bez alkohola.

Akademija: Japanska metoda tetoviranja obrva ili nadogradnja obrva?

Paola: Zaista cesto pitanje :) Ja sam iskreno za oboje. Ali zar nije uvijek bolje da klijent ima izbor. Postoji dosta zena koje se boje tetovirati bilo sta pa tako i lice. Ekstenzije su dobra alternativa za klijenta koji ima posebnu priliku ili ide na more. Japanska metoda se ne preporuca ljeti na suncu te se ne smije jedan period na javna kupalista. Ipak je to rana koja mora da zacijeli. 

Akademija: Šta ako klijent ima svetle obrve a crta ih svaki dan u tamniju boju?

Paola: Nikakav problem. Postoje posebne farbe za obrve kojim ofarbamo obrve prije nadogranje. Zatim biramo nijansu ekstenzija po ofarbanim obrvama.

Akademija: Koliki je spektar boja ekstenzija?

Paola: Za svaku boju kose postoji boja ekstenzija. Cak i za crvenokose. Od crne,tamno smedje,svijetlo smedje,plave,zlatne,crvene,mahagoniji… Veliki izbor.

Akademija: Kako izgleda tretman?

Paola: Relaksirajuce. Prvo sa klijentom razgovaram o obliku i zeljama. Nakon toga klijent legne na udoban krevet,pustim muziku i za klijenta krece odmor a za mene rad. Tretman u prosjeku traje sat ipo ovisno o stanju obrva. Ja osobno volim da klijent kod sebe ima ogledalo da u svakom trenu moze pogledati kako napreduje proces. Cesto klijent promijeni misljenje i ipak ne zeli zaobljeni pocetak nego kockasti. Zato i volim ekstenzije obrva sto u svakom trenutku mozete dodati i odvaditi dlacice bez posljedica :)

POGLEDAJ RASPORED ODRZAVANJA SLEDEĆEG KURSA

OVDE